Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Regulovatelný zdroj

Od: kulpix* odpovědí: 9 změna:
Ahoj. Potřebuju reg.zdroj, na nějaké hobby bastlení. Chtěl bych si jej postavit, vybavení mám.
Uvažuji o tomto modulu z číny, a trošku jej poupravit a vytunit dle svého m.aliexpress.com/...
Jako zdroj bych dal nejspíše toroidní trafo. (24 volt)
Chtěl bych to co nejlevněji, pro mě jako pro studenta- zároveň ale kvalitní.
Co si o tom myslíte? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll*
hodnocení

0x

Jako zábava dobrý, osobně bych mu nevěřil a když bych si chtěl stavět pro radost, radši bych si hrál s arduinem. Škoda, že za mých mladých let takové možosti nebyly.

hodnocení

0x

Poněkud dražší, ale podstatně lepší, bohužel na něm nebude už asi co tunit :)

aliexpress.com/...

nikdo*
hodnocení

0x

Pokud chcete stavět pro zábavu, tak klidně. pokud chcete něco praktického, tak v žádném případě. Jen na první pohled: potenciometry moc blízko u sebe, takže vypájet a dát je na panel dál od sebe, vzadu, tam kam přijde chladič na ten výkonový prvek, je těsně vedle stěny toho budoucího chlediče modrá svorkovnice. takže obtížný přístup k ní, atd.

kulpix*
hodnocení

Chci něco praktického a výkonného. Hračičky si můžu udělat sám.
Tím tuningem jsem myslel, že si tam dám ARIPOT, celé to dám do krabičky a výkon.tranzistory dám na chladič.

yaxe*
hodnocení

0x

Dražší alternativa je tento jednodušší český 0-25V, 0-5A s podrobným popisem

kulpix*
hodnocení

Tak nejspíše si udělám vlastní plošný spoj, dle mých potřeb s lm317.
vugutevib

Přesně tak. *palec*

Tohle ti dá do života nejvíce, vyrobit si něvo vlastníma rukama.

plaky*

LM317-do 1,5A

LM350-do 3A

LM338-do 5A

poradím ti ten posledný,s tým už môžeš napojiť aj iné veci ;)

nikdo*

LM317 nemá regulovatelnou proudovou pojistku. L200 ji má. Ale musí se chladit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]