Nejste přihlášen/a.
+16°C jsem měl v největších mrazech v pokoji. Na spaní je to akorát, na sezení je to málo.
A v ledničce by opravdu měla být teplota okolo +5°C. Jinak si koleduješ o zažívací problémy ze zkažených potravin.
Teplota 16 °C je nejspíš překlep. Na chladničku je to moc → mělo by být do +6 °C a na mrazák málo → tam by mělo být cca -22 °C.
Obávám se, že to není překlep. Chladničky, které "chladí" na 16 stupňů se bohužel dají najít i v restauracích a jejich provozovatelé vůbec netuší, že je něco špatně.
Čím nižší, tím lepší. Důležitý je hlavně ventilátor, který rychle rozvede chlad v celém prostoru. Zase na druhou stranu pak musí být potraviny v uzavřených obalech, jinak oschnou. Zelenina nemá obecně ráda nižší teplotu než 4 stupně, maso, mléko, uzeniny se mohou skladovat až k nule. To máte jako na horách, každý stupeň nahoru či dolů je na sjezdovce znát. A nejlepší je manžestr. A ne nějaká rozbředlá kaše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.