Tak 16 stupňů je pro mě na spaní málo, mívám cca 19 . Ale s tou teplotou v lednici souhlasím, neměla by překročit 5 - 6 stupňů, jinak nemá lednice význam.
Obávám se, že to není překlep. Chladničky, které "chladí" na 16 stupňů se bohužel dají najít i v restauracích a jejich provozovatelé vůbec netuší, že je něco špatně.
jasper*
A nejedná se potom o ty chladící skříně? Ve kterých jsou třeba jen vystavené chlebíčky a zákusky nebo jiní věci určené k rychlé spotřebě, tam nevím jaká by měla být teplota, ale asi méně než 15 stupňů
V ledničce by mělo být do těch 6 stupňů maximálně si myslím aby si potreviny zachovaly nejakou čerstvost, Já ji sice taky pořád tlumím, protože chlap si myslí, že je to asi mrazák ale 16 stupňů je strešně moc na ledničku.
Čím nižší, tím lepší. Důležitý je hlavně ventilátor, který rychle rozvede chlad v celém prostoru. Zase na druhou stranu pak musí být potraviny v uzavřených obalech, jinak oschnou. Zelenina nemá obecně ráda nižší teplotu než 4 stupně, maso, mléko, uzeniny se mohou skladovat až k nule. To máte jako na horách, každý stupeň nahoru či dolů je na sjezdovce znát. A nejlepší je manžestr. A ne nějaká rozbředlá kaše.
už jste si někdo četl, při jaké teplotě se má skladovat kuřecí maso? 0-4 stupně... není divu, že se v ledničkách brzy zkazí, když nahoře bývá často kolem sedmi stupňů... jinak nespletljste se a místo 16 nemáte 6?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.