Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Chladnička teplota

Od: matesssm odpovědí: 11 změna:
Chtěl bych se zeptat. Jaká teplota by měla být v chladničce? Manželka ji pořád ztlumuje a máme v ní 16 stupňů. Jaká teplota by měla být v chladničce?

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar martincakl
V chladničce 16st?
Chladnička cca 3-7st a mrazák cca-18st
Pozdravujte manželku.

 

hodnocení

2x

+16°C jsem měl v největších mrazech v pokoji. Na spaní je to akorát, na sezení je to málo.

A v ledničce by opravdu měla být teplota okolo +5°C. Jinak si koleduješ o zažívací problémy ze zkažených potravin.

Tak 16 stupňů je pro mě na spaní málo, mívám cca 19 ;). Ale s tou teplotou v lednici souhlasím, neměla by překročit 5 - 6 stupňů, jinak nemá lednice význam.

 

hodnocení

1x
Mezi 4-7 stupni nad nulou.

 

iz*
hodnocení

1x

Teplota 16 °C je nejspíš překlep. Na chladničku je to moc → mělo by být do +6 °C a na mrazák málo → tam by mělo být cca -22 °C.

Obávám se, že to není překlep. Chladničky, které "chladí" na 16 stupňů se bohužel dají najít i v restauracích a jejich provozovatelé vůbec netuší, že je něco špatně.

jasper*

A nejedná se potom o ty chladící skříně? Ve kterých jsou třeba jen vystavené chlebíčky a zákusky nebo jiní věci určené k rychlé spotřebě, tam nevím jaká by měla být teplota, ale asi méně než 15 stupňů

 

hodnocení

0x

Většinou tam bývají 4 °C. Se divím, že na 16 °C jde vůbec nastavit.

 

jasper*
hodnocení

0x

V ledničce by mělo být do těch 6 stupňů maximálně si myslím aby si potreviny zachovaly nejakou čerstvost, Já ji sice taky pořád tlumím, protože chlap si myslí, že je to asi mrazák :) ale 16 stupňů je strešně moc na ledničku.

 

mp*
hodnocení

0x

Čím nižší, tím lepší. Důležitý je hlavně ventilátor, který rychle rozvede chlad v celém prostoru. Zase na druhou stranu pak musí být potraviny v uzavřených obalech, jinak oschnou. Zelenina nemá obecně ráda nižší teplotu než 4 stupně, maso, mléko, uzeniny se mohou skladovat až k nule. To máte jako na horách, každý stupeň nahoru či dolů je na sjezdovce znát. A nejlepší je manžestr. A ne nějaká rozbředlá kaše.

 

pitr*
hodnocení

0x

už jste si někdo četl, při jaké teplotě se má skladovat kuřecí maso? 0-4 stupně... není divu, že se v ledničkách brzy zkazí, když nahoře bývá často kolem sedmi stupňů... jinak nespletljste se a místo 16 nemáte 6?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]