Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Mám takový dotaz, občas vyrábím různe věci na nízké napětí z nalezených součástek a zatím používám k napájení těchto výrobků 9V baterie ale už mě nebaví je pořád kupovat tak jsem se rozhodl že si někde seženu starší pc zdroj ale nevyznám se ve vývodech.Z přiloženého obrázku plyne to že na napájení do desky je na žluté +12 a na modre -12.
Muj dotay tedy je-je na ostatních vývodech ze zdroje kabely se žlutou a modrou stejné napětí jako na přípojce do desky?
Moc děkuji.
Nemáte náhodou zkoušečku? Pokud se hrajete s elektřinou, měl byste zkoušečku mít...
Teoreticky ano - barvy s voltáží souhlasí... prakticky -? -
Ještě bych měl jeden dotaz.
Co znamená GND(černý kabel) všiml jsem si že spoustu lidí do to ho zapojuje mínusový(modrý) kabel od nějakého zařízení místo do toho modrého proč?
GND jako ground, zem, v tomto případě minus z jakékoli větve. Aby se ti zdroj rozběhl, musíš ještě sepnou drátem zelený a černý.
Pozor, modrý je -12V. Žlutý je +12V. Pokud bys změřil napětí mezi nimi, dostaneš celých 24V a to asi nechceš.
Takže použít žlutý +12V a černý GND (Ground, zem, 0V), tam budeš mít těch 12V co chceš.
Chci se ještě na něco zeptat.
Slyšel jsem že musí být zdroj alespoň minimálně vytížený,u 12V větve to mi nedělá problém ale co ostatní větve nevadí že nubudou vytížené?
A stačí mi nějaký starší zdroj z bazaru který bude mít pravděpodobně už nafouklé kondíky nebo raději koupit nějaký levný nebo raději kvalitní,který pro tyto úkony stačí?
Jestli máš čas a chuť můžeš ATX zdroj upravit, podle tohoto návodu na youtube> http://www.youtube.com/playlist?list=PLGlAIpKWMbp9RzZvCCE2KYDh2gQQuyovT
Snad se budou videa líbit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.