Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bzučení Mikrofonu

Od: alfons* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Chtěl bych se vás zeptat : bzučí mi mikrofon když si s někým chci zavolat tak v pozadí ten můj mikrofon jakoby bzučí jdu slyšet ,ale mikrofon prostě bzučí. Nevím jestli je to zvukovkou nebo připojením nebo že ten mikrofon už toho hodně zaziž a hodně mi padá na zem. Předem děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll*
hodnocení

0x

Mikofon zpravidla nebzučívá, on vlastně nedělává žádné zvuky slyšitelné za normálních okolností. Takže to bude něco jiného.

snorri
hodnocení

0x

Dělá to něco jiného. Já mám zkušenost, že pokud jsem k notebooku připojil externí mikrofon, tak mi bzučel, pokud jsem měl k notebooku připojen adapter. Pokud jsem jel na baterku, tak to bylo v pohodě.

111®

no okud to dělá na adapter tak je to buď filtrace, ale to je mrum , ne bzučení, nebo je někde zemní smyčka, co je k N ještě připojeno? Externí monitor? Tiskárna? poodpojovat od noťasu a uvidí se.. při provozu na baterku zemní smyčka nevznikne. proto je kid

hodnocení

0x

Řešil jsem tu před pár lety podobný problém. Při nahrávání komentáře k videu se v nahrávce z ničeho nic, bez zjevné příčiny objevil silný síťový brum. Dlouho jsem nemohl přijít na to, kde se brum bere. Veškeré pokusy o nápravu selhávaly (jiný mikrofon, odpojení všeho ostatního od PC, otočení napájecích šňůr, výměna kabelů, použití jiné zásuvky, přizemění skříně PC, odstranění všech spotřebičů z blízkosti PC...) Po několika týdnech jsem náhodně objevil, že se brum výrazně zmírní, když šáhnu na kovovou lampičku na stole (připojenou dvoudrátově, tedy neuzeměnou! Její přizemění ale vliv nemělo) *sok*. Mikrofonu, ani ničeho jiného jsem se zároveň nedotýkal. Metodou pokus - omyl jsem zjistil, že brum taky zmizí, když zasunu mikrofon do kusu uzeměné 1/2 coulové vodovodní roury. S tímhle bastlem jsem dodělal komentář k videu. Pak jsem vyrobil jakýsi uzeměný měděný stínící prstenec, který jsem chtěl na mikrofon navléknout. Než jsem ho ale stačil použít, brum z čista-jasna sám zmizel. Stejně tak, jako se před tím objevil, bez jakékoliv známé příčiny. Nikdy jsem nezjistil, o co vlastně šlo *nevi*. Už je to pár let a všechno je O.K. , ale ten měděný prstýnek mám stále připravený. Co kdyby? ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]