Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobil a foťák nebo mobil s kvalitním foťákem

Od: barbora0123 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám zavirovaný mobil, proto si chci koupit nový. Zároveň, ale chci začít fotit, např. přírodu, makro... A váhám, jestli mi do začátku postačí mobil s kvalitním foťákem nebo si koupit rovnou mobil a foťák zvlášť. Musím také zmínit, že jsem studentka a nemám moc financí nazbyt. Co byste mi doručil?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud se ptáte takto, chtělo by se mi odpovědět, že je to pro Vás úplně jedno (což je v podstatě pravda, protože téměř nevíte o čem mluvíte).
Na telefonování (ano, ok..na telefonování a pár dalších věcí) telefon, na fotografování fotoaparát. Makro s mobilem bych rád viděl, stejně jako kvalitně fotící mobil.
Zrcadlovka samozřejmě není vůbec nutná, dá se vybrat i z jiných typů fotoaparátů, a všechny budou fotografovat daleko lépe, než dvoj(troj)násobně dražší mobil.

hodnocení

0x

A to je problém si telefon odvirovat? Lepší je kombinace telefon+ digitální fotoaparát. Záleží na tvé investici.

hodnocení

0x
Na foceni je fotak (zrcadlovka)

hodnocení

0x
Co si máme představit pod pojmem makro? Někomu stačí mobil, jinému kompakt, další potřebuje zrcadlovku s makroobjektivem.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Z vlastní zkušenosti bych poradila, na telefonování telefon a na focení foťák. Funkce se u mobilu hodí pro toho, kdo si chce udělat snímek, řekla bych, orientační. Ale pokud chcete dělat fotky na trochu vyšší úrovni, mobil nestačí. Z mobilu vám vyleze snímek, který je zaprvé nasnímaný pouze "automatikou" a zadruhé veliký pouhých několik pixelů. Když následně opravíte, vyretušujete... snímek v počítači nějakým fotošopem = program na úpravu fotografií, o další množství pixelů přijdete. Fotka je fotografií teprve vytištěná na papíře. A fotku z mobilu nikdy nemůžete zvětšit na velikost, abyste si třeba nazvětšovanou fotku pověsila na zeď jako obraz. Fotka bude nekvalitní, rozostřená, většinou se začnou objevovat rušivé čtverečky = pixely. Zatímco i malý foťáček (kompakt) má funkce, kterými můžete některé parametry ručně (podle vašeho uměleckého plánu) měnit. Tyto kompakty jsou v cenových relacích už od 4.000,- Kč a dá se na nich krásně naučit skutečně fotit. A pokud vás focení fakt chytí, můžete pak investovat do foťáku kvalitnějšího, poloprofesiálního, třeba zrcadlovky, nebo kvalitního kompaktu s výměnnými objektivy. A to jsou pak fotečky! :) Ida

hodnocení

0x

No, makro mobilem nevyfotíte. To bude nějaké pseudomakro :) To za prvé. Za druhé, nevím, jakou máte představu o fotoaparátu, ale mobil opravdu fotoaparát nemá, leda nějaký snímač světla. Za třetí ohledně financí. Socka edition foťák na přírodu a makro bych viděl tak nad dvacet tisíc určitě. V ostatních případech můžete fotit cokoli čímkoli.

doplněno 27.01.17 21:23:

Ale možná tady přispěje @bmbx nějakým doporučením na kompakt s makro poměrem 1:1, nevím :)

Tady někde padl požadavek na makro 1:1? Nebo snad jedině poměr zvětšení 1:1 lze považovat za makro? Já vždy myslel že tyto požadavky se odvíjejí od toho, jakým makrem se tazatelka hodlá zabývat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]