Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepresny pristroj

Od: milis® odpovědí: 2 změna:
Zakoupil jsem pokojovy digitalni teplomer a zkusil jsem k nemu prilozit digitalni termostat u ktereho je udavana presnost +-0,5 C.
Zakoupeny teplomer ukazoval o 2C vyssi teplotu. V jine mistnosti ukazoval teplotu o 3C vyssi. Reklamoval bych ho, ale myslim, ze mi to neuznaji.
Co kdybych teplomer nejak poskodil, ale nemyslim mechanicky ale jenom ho dostat do nefunkcniho stavu. Jak na to :)
doplněno 27.01.17 16:39: U termostatu je udavana presnost, tzn. presnost. Cekal jsem odchylku +-1C.
Takove rozdily v mereni ve me budi podezreni i bez kalibrace,tudiz potrebuji poradit, jak elektr. v teplomeru zlikvidovat.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na poškození zapomeňte; u termostatu +-0,5 stupně znamená odchylku od nastavené teploty, a nastavená a skutečná teplota se budou lišit, přístroj není kalibrovaný; stejně i teploměr. Jaké odchylky od skutečné teploty udává výrobce? Nepočítejte, že u běžného spotřebního zboží na "měření"teploty nějakou velkou přesnost; použitá čidla mají určité tolerance a podle toho ukazují...Porovnával jste podle kalibrovaného teploměru a měl jste k dispozici i jeho kalibrační list, kde byly uvedeny odchylky od skutečné teploty?

doplněno 27.01.17 16:23:

Pár informací o senzorech; ve vašem případě asi nějaký běžný polovodičový...zobrazení teploty +- autobus... Něříkám, že jsou všechny až tak moc nepřesné, jsou i přesnější, ale tomu odpovídá pak i cena...ne za pár stokorun...

topic
hodnocení

0x

Taky můžeš reklamovat digitální termostat ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]