Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze otevřít elektrický ventil

Od: lenok odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit, jak by šel odzkoušet tento ventil? Zda je špatná ta kostka nebo to bronzové tělo?

Při přiložení napětí 230V se ventil neotevře.

Neporadil by mi prosím někdo?

Příkládám fotky, děkuji.

Nelze otevřít elektrický ventil
Nelze otevřít elektrický ventil #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

2x

Tu cívku ( kostku změřte jestli má odpor) po připojení napětí na ty protilehlé konektory musí být slyšet cvaknutí ve ventilu..

lenok
hodnocení

Ano odpor můžu zkusit změřit, jsou tam 3 konektory od fáze, nuly zem, změřit mezi konektorem fází a nulou?

Po připojení napětí nic necvakne... :( dá se to koupit?

doktpr365*

Měř na těch konektorech co jsou proti sobě fáze,nula. Ten třetí je kostra. Cívka jde samostatně koupit. No pokud je zaseklé jádro ve ventilu tak taky necvakne. Cívku můžeš vyzkoušet ještě tak ,že ji sundáš z ventilu strč do otvoru pro ventil třeba šroubovák připoj na napětí a šroubovák by měl držet v otvoru cívky.

lenok
hodnocení

Skvělé to by mě nenapadlo. Když do cívky strčím šroubovák nebo třeba hřebík, měl by po připojení napětí držet?

V té cívce je za normálních okolností ventil pěvně uchycen s maticí...

Děkuji mockrát

doktpr365*

Ano pokud nebude hliníkový *smich*

cp
hodnocení

0x

Vytočit matku v horní části ventilu, sundat cívku, ventil rozebrat (vytočit pouzdro jádra cívky ), jádro uvolnit, bývá zarezlé.

Po zpětném složení vyzkoušet funkci - musí cvakat.

lenok
hodnocení

Prosím když vyndám ten ventil z cívky, jak ho mám rozebrat? Nepochopil jsem to...

Děkuji

doktpr365*

Na youtube je spousta videí,koukněte který tak nějak odpovídá vašemu ventilu

lenok
hodnocení

Prosím vás k čemu slouží u horkovzdušné turbíny věci označené 1, 2, 3?

Jsou zapojeny do série.

Děkuji

Nelze otevřít elektrický ventil #3
Nelze otevřít elektrický ventil #4
Nelze otevřít elektrický ventil #5
px
1 i 2 jsou tepelné pojistky
lenok
hodnocení

Aha a proč jsou tam 2 tepelné pojistky zapojené do série?
Co je to 3 nahodou nevíte?
trojka

termočlánek

lenok
Dobře, vysvětlí mi někdo jak to celé pracuje? 2 tepelné pojistky a 1 termočlánek?
trojka

Celé nevím, mohu podat vysvětlení jen za termočlánek. Pokud je jeho těleso zahříváno, tak vyrábí elektrický proud. Co se s tím proudem dál děje nemám tušení. Aby ho vyráběl jen kvůli tomu, že by ho dvě tepelné pojistky přerušovaly, nedává žádný smysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]