Nejste přihlášen/a.
Hledám náhradu za aku baterii, která dosloužila. Jedná se o bezúdržbovou olověnou baterii 4V / 3 Ah do nabíjecí ruční svítilny. Svítilna se nabíjí síťovým napětím, elektronika - adaptér pro nabíjení je vestavěn do svítilny, proto se snažím nalézt ekvivalent (napětí, kapacita, rozměry).Takový akumulátor jsem našel, má ale jiné rozměry a do svítilny se (bez její větší úpravy) nevejde. Možná je taková baterie (viz foto)dostupná, mně se ale nedaří ji na netu nalézt. Nevíte někdo - nemáte tip, kde hledat?
Taková svítilna patří do šrotu.Napájela obyčejné žárovky na4V jejich spotřeba proudu je proti novým LED žárovkám až 10 x větší.Kup si svítilnu LED,budeš svítit týdny s obyčejnými AA články. conrad.cz/...
JABRAKA
To jste poradil hezké ceny ! To bych radši koupil nějakou LED svítilnu u Vietnamce, který má ceny přijatelnější
Jinak pokud chcete jen vyměnit akumulátor v té svítilně, tak hledejte "gelový akumulátor". Stejně Vám ale déle jak 2 roky nevydrží.
pro Jabraka :Mylná úvaha ( nepsal jsem o jaké svítidlo jde ). Má to 12 diod, svítí to perfektně ( kam se hrabe halogen - žrout). Je to má čtvrtá nabíjecí lampa a téměř po 5 letech užívání ji hodnotím jako nejlepší z nich (klasická žárovka, halogenová, s jednou diodou 2,5w).Baterie má při minimálním odběru hodně dlouhou životnost (kdybych ji omylem několikrát totálně "nevysvítil" , sloužila by dál. Jinak - jsou určitě i lepší svítidla, ale za pět, šest stovek - plná spokojenost).
to ladis : je to olověná bezúdržbová baterie, nyní zřejmě nedostupná, (viz odkaz)
( Použil jsem jinou baterii, korpus svítilny jsem upravil - hyperelektro.cz/... - v obchodě www.tipa.eu. Baterie menších rozměrů, která by se do svítilny vešla měla méně než 1Ah, tu jsem nechtěl ).
Přesně takový akumulátor také hledám.A zatím marně.Bohužel.
Potřebuji ho do svítilny Brondi LP 500.Ta má 12 diod a svítí perfektně.Sloužila 7 let.
Kdyby někdo věděl o aku takových rozměrů (75 *33*65 - 4V 3,0 Ah) a dal vědět,byl by jsem vděčný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.