Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zesilovač šumí

Od: srcr odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, zesilovač Sony STR DE 135 šumí. I při nulové hlasitosti.

Co může být příčinou? Mám podezření na elektrolytické kondenzátory ve zdroji. Souhlasíte?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

když šumí při nulové hlasitosti, vniká šum až za regulátorem. Kondíky ve zdroji by způsobily brum, ale ne šum. Jde o to jestli jste to pojmenoval správně. Na vyhledání šumu je dobré mít osciloskop..

jofa*

Zesilovač je nutné mít na pracovmním stole. Může to být v koncovém stupni. Výkonové tranzistory mohou být "načaté ". Asi tam bych viděl závadu.

doplněno 06.03.17 09:39:

Co jsem stavěl zesilovače, tak ovládání hlasitosti je až za předzesilovačem. korekcemi. Pokud je stažen na nulu a zesil. výrazně šumí, je to v koncovém stupni.. No jak říkám, je to potřeba vidět, slyšet.

jabraka*
hodnocení

0x

Já bych to viděl spíše na tranzistory ve vstupních obvodech.Výkonové tranzistory většinou se na šumu nepodílejí.JABRAKA

jabraka*
hodnocení

0x

Potřebovalo by to sledovač signálu.Ten by ukázal,kde šum vzniká.Když o tom přemýšlím,tak pokud je chyba v obou kanálech,tak je problém možná ve zdroji,Tam by mohly být vadné kondíky blokovací keramika..Pokud by odešel jeden z tranzistorů,tak by šum byl výraznější v jednom z kanálů.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]