Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tesla DT 85

Od: petr332211® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
Přestal nám fungovat domácí telefon tesla DT 85 koupil jsem tedy stejný a namontoval.
Vše funguje ,až na zvonek od vstupních dveří do domu ,když někdo zvoní dole tak z telefonu ne ze zvonku vychází velice slabé bzučení. .na chodbě před bytem zvonek funguje normálně.
Nevíte někdo co s tím?
Děkuji.Petr.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

takže je tam asi bzučák...no mohl by to vyřešit melodický zvonek a usměrňovač s kondíkem, zapojit místo toho bzučáku

doplněno 19.01.17 18:58:

něco takového

hodnocení

Ok,ale proč zvonek z chodby funguje a proč ten od vstupních dveří,kde je el.vratný ne?
111®

to bude asi drátama, vypadá to že jste ve výškáči někde nahoře..

hodnocení

2x

Původně jste tam měl asi typ DT 85 s bzučákem - 4FP 210 36, nyní jste namontoval typ s elektronickým vyzváněním, třeba 4FP 210 37, 4FP 210 38 nebo 4FP 210 39, nevím přesně, neuvádíte typ (DT85 je určení jako u aut třeba ŠKODA, ale konkrétní typ Fabia, Octavia, Superb?) Doplňte váš typ DT...na okraj - pro elektronické vyzvánění by musel být jiný typ napájecího zdroje, s generátorem; ale museli byste vyměnit DT ve všech bytech, které jsou připojeny na ten konkrétní napájecí zdroj...takže mnohem jednodušší je výměna DT za stejné provedení...pokud se mýlím, doplňte...nejlépe dejte foto štítku starého a nového DT - bývá zezadu na DT...a ještě foto s pohledem na desku vevnitř DT, na součástky, i z toho se dá leccos poznat...a to slabé bzučení - vy na sluchátko (fungující jako zvonek u elektronického vyzvánění) přivádíte 8-12V střídavých, proto to slabé bzučení, a to není dobré...

doplněno 20.01.17 09:14:

Zvonek od vstupních dveří bývá u některých instalací jako samostatný okruh, zvonek nebo bzučák je pak umístěn u jističů pro byt nade dveřmi nebo vedle dveří...Kde zvoní zvonek od vstupnách dveří? To vám zvoní v telefonu?

doplněno 20.01.17 18:24:

@111 pro správnou funkci navrhovaného zvonku stačí krátkobobé přivedení střídavého napětí cca 8-12V? A na které svorky, aby to tazatel byl schopný zapojit. Nikde jsem prozatím nenašel návod, pokud ho máte, dejte k dispozici. Z odkazu: Drátový zvonek určený k přístupovým systémům Crypton WD-28. Zvonek je napájen 12V. Odpadá tak otravné hlídání stavu baterií a jejich neustálé vyměňování.
Specifikace:
napájení: 12V DC
tón: 1 tón

Vydedukoval jsem z odkazu alespoň to, že tento zvonek potřebuje napájení 12V DC (to v uvedeném DT85 není, jedině přidat externí zdroj, třeba do zásuvky) a snad navrhovaný zvonek má i vstup pro střídavý signál 8-12V, přicházející z tlačítka u vchodu...no, počkáme na návod od @111...

111®

to co jsem navrhl funguje na stříďák od ústředny, takže pokud je tam střídavé zvonění, neměl by být problém...

Nakonec jsem našel alespoň jednu informaci.

Tady je navíc informace o zapojení kabelů:

Zapojení kabelů:

červená +12V

černá GND

žlutá SWITCH

modrá SWITCH

SWITCH-em je asi myšleno tlačítko, tedy žádné další napětí. Takže tímto způsobem u DT85 nepoužitelné...jedině ještě přidat relé s cívkou na 9V - 12V AC (nebo po usměrnění na 12V DC) a kontaktem spínat navrhovaný zvonek...Takže adaptér 230V /12V DC do zásuvky a relé, spínající zvonek...nebylo by lepší vrátit se k původnímu typu domácího telefonu?

hodnocení

Dobrý den,

posílám fotky telefonů, koupil jsem 4FP 21036,37 a původně byl namontován 4FP 1103618, prosím tedy o vaší radu,

děkuji.Petr

¨foto 1 štítek starého telefonu

foto 2 zapojení nového

foto 3 zapojení starého

doplněno 21.01.17 11:20:

druhý pokus :) Koupil jsem tedy tento až dojde tak namontuju elima.cz/...

tak už to snad bude dobré,dám vědět.

Tesla DT 85
Tesla DT 85 #2
Tesla DT 85 #3

Takže původní byl z bzučákem, ten druhý s nefunkčním zvoněním (bez bzučáku) s elektronickým zvonkem, a teď ten objednaný opět s bzučákem - bude funkční při správném zapojení...přeji úspěch...

doplněno 21.01.17 21:36:

Ještě odkaz na rozsáhlejší dokumentaci ohledně DT, možná občas někomu pomůže...

hodnocení

Zdravím Vás,

Už vše funguje jak má. Chyba byla ve špatně koupeném přístroji bez bzučáku.Doporučuji tedy, koupit ten samý telefon dle výrobního čísla.

Tak to je výborné, dal jste to dohromady...ať dlouho slouží...(potvrdily se moje předpoklady...)

111®

pravděpodobně se zapojí na svorky 3 a 4 , nebo prostě místo bzučáku...nejlépe změřit kde se objeví střída při požadované funkci zvonění

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]