Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod- vyskakovací reklamy a výhry iPhone

Od: vikacka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, potřebovala bych poradit.

Dnes si můj otec stáhl do mobilu jednu aplikaci, samozřejmě tam bylo spoustu reklam..Na jednu z nich omylem klikl, a než se rozkoukal, něco odkliknul, ani neví co a už mu přišla sms za 99kč, že byl zařazen do soutěže a že pokud chce posílání sms zrušit, nechť jim pošle další sms. Bohužel smsku ale smazal, takže ani nemáme číslo, ze kterého to poslali. Teď máme strach, co dál. Jde to nějak zrušit přes operátora, i když neznáme odesílatele? Předpokládám, že sms brzy přijde znovu, takže číslo vědět budeme. Je tu někdo, kdo se také nechal takhle napálit? Jak jste to řešili? Vyřešilo by to, v krajním případě, odpojení služeb a založení nových (tzn. odejít od O2 a založit si u nich nové telefonní číslo, nový tarif apod.?)?
Předem děkuji za odpovědi, takhle na noc je to fakt "příjemná" jobovka :(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Odpojení služeb a pořízení nového čísla bych viděla až jako krajní možnost. Spíše si počkejte na druhou SMSku a po ní to zrušte.

Ale nezlobte se na mne, pokud někdo něco odklikne, aniž by si přečetl, co, nebo k čemu dává souhlas, nemůže si potom stěžovat na podvod. Podle mne tam ta informace o ceně byla...

vikacka*
hodnocení

Děkuji.Jak píši na začátku, nestalo se to mně, já to jen řeším. Tatínek je uz starší,prostě se nechal unést lákavou výhrou, nevím co si myslel :( Teď jen doufám,že se to dá nějak definitivně utnout, bez následků.
iz*

To se stane a nejen starším. Já jsem tím chtěla jen říct, že nemuselo jít o podvod, i když by to tak mohlo třeba působit. Spousta podobných firem spoléhá na to, že lidé nečtou a na tom vydělávají. Není to "košer", ale informace o cenách apod. tam bývají, takže jako podvod bych to neviděla ...

Nemusíte rušit číslo, brnknete na operátora že chcete u otcova čísla zablokovat premium SMS. Pak máte pokoj a nikdo vám peníze strhávat nebude. Jediná nevýhoda tohoto vypnutí je v tom že si pak nekoupí esemeskou ani jízdenku na MHD.

mnd®
hodnocení

0x

Zdravím,

o2.cz/...

U O2 jdou bloknout i jen některé prémiové SMS.Nemusí se blokovat komplet všechno.Zkuste jim zavolat a snad poradí co s tím.

vikacka*
hodnocení

Děkuji všem, už jsme tam volali. Tak jak někteří z vás říkali, zablokovali mu premium sms, ovšem bylo nám řečeno, že to nemusí 100% znamenat, že sms posílat přestanou. Tak uvidíme, jestli ještě něco přijde. Snad už ne...Je tedy šance, že zrušením těchto prémiových sms je všemu konec? Naštěstí žádnou adresu nebo jiné údaje nikam nevyplňoval, ale pořád mám z toho takový divný pocit...

Copak, zprávy mu posílat můžou ale operátor by je po zablokování neměl proplácet z kreditu. Jestli si nechává zadní vrátka a předem upozorňuje že blokování nemusí fungovat tak je to námět na pěknou stížnost telekomunikačnímu úřadu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]