Nejste přihlášen/a.
Mobil jsem si pořídil před mnoha lety (pro pamětníky byl to EUROTEL). Používám už třetí aparát. Znalci mu říkají hloupý, ale mně dědkovi stačí, moc netefonuji. Mám stále tutéž simku. Prý ji hrozí kolaps. Je vhodné, či dokonce nutné ji měnit?Mám si pořídit novou?
Za informaci děkuji.
Dokud funguje, neřešil bych to. Do mého prvního mobilu se cpala karta velikosti kreditky spodním okrajem zvenku (rok 1996). Maximálně při pořízení novýho telefonu se může stát, že do něj místo klasický simky půjde jen mini nebo micro SIM a pak bych zašel k operátorovi pro novou, ale dokud to běhá...
SIM karta má přesně daný počet zapnutí, počet se liší tuším podle operátora. Měl jsem mobil který se často restartoval a SIM karta klekla bez varování, ale i tak to bylo několik let. Kdo telefon nevypíná může počítat s dost dlouhou dobou života karty. Proč má omezený počet zapnutí? Je to ochrana proti kopírování na černo.
bmbx,myslíte klonování? to mi připomnělo kamaráda,který kdysi volal manželce - frčím domů! potom vypl mobil. v domovském městě ho po hodině zapl a už si nezavolal,operátor ho odstřelil,protože klon... první hovor byl z košic,druhý z přerova. kamarád byl pilot a cestu absolvoval migem 21. operátor to vyhodnotil tak,že není možné volat z košic a za hodinu z přerova...
Obávám se, že operátora vůbec nezajímá kdo kdy odkud volá a klony řeší jen když se přihlásí do sítě dvě totožné karty zároveň
no,to bylo ono,ta karta se přihlásila ze dvou vzdálených míst příliš brzo,proto to operátor vyhodnotil jako klon...a je to tak18 let stará záležitost
přerov košice byla celkem frekventovaná linka,tato letiště spadala pod jednu vysokou leteckou školu,přelétávaly i jiné stroje než stíhačky,takže pokud jste věděl,že se zdržíte,nebyl problém si bagáž poslat. ale v podstatě jste nic nepotřeboval,tenkrát se armáda o své lidi ještě slušně starala...hm,byla to i jstá forma odměny pro záklaďáky,pokud sloužil v košicích a chtěl na opušták na moravu,měl šanci odletět třeba jako cestující ve vrtulníku...
První mobil co jsem měl byl ještě (mám jej uložený!) Dancal HP,sim byla O2.tarif původně GO a někdy z roku 98-99? do té doby vícero přístrojů.sim jsem měnil teprve loni,neboť jsem si pořídil nový chytrý a dotykáč (v pořadí 3 ) a simka neuměla LTE internet,proto mi ji vyměnili.U starší xperie co jsem měl to nevadilo.
Pokud funguje? prož vyhazovat něco co funguje k Vaší spokojenosti! (Jinak-bokem mi sdělili ,když jsem se ptal na totéž ,že nemusím, ale z každého prodeje ,změny atd že mají + (větší prémie?))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.