Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení LED zářivek COB

Od: aaa* odpovědí: 12 změna:

jak se zapojí elktrika do těchto zářivek?Co se musí upravit,když tam byly klasické zářivky? aukro.cz/...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jednoznačně upravit svítidlo!
Zapojení LED zářivek COB

hodnocení

0x
Jednoznačně upravit svítidlo!
Ta spodní čára na obrázku má být vcelku, spojená.
Zapojení LED zářivek COB #2
ctenar*

Odkud je ten návod a obrázek?

Nezdá se mi ten drát z jedné strany na druhou.

Ty LED trubice, co jsem dělal já (jiná než tazatelova), se připojovaly jedním koncem přímo na napětí a druhým přímo na zem. Stačilo vždy jen jedním kolíčkem na každé straně.

ta určitě spojená být nemá, naopak, jde o místo, kde byl původně startér ;)

111®

k trubicím se dodává atrapa startétu, která se zasune místo startétu a je v ní pojistka, víc upravovat netřeba luxprim.cz/...

http://www.mazar.cz/

ledplanet.cz/...

ctenar*
hodnocení

0x

Co se musí upravit,když tam byly klasické zářivky?
Přívodní dráty do lampy připojíš přímo na konce té trubice. Žádné původní věci uvnitř lampy (balast, cívky, kondenzátory, startéry nebo co tam bude) se nepoužijí.

V praxi při úpravě stovek těchto světel jsme stříhali dráty u balastů (= elektronický startér [taková černá dlouhá krabička]) v lampách a přepíchávali je do koncových konektorů, ve kterých drží trubice, tak, aby fáze ze vstupního drátu do lampy šla na jeden konec trubice a zem na druhý.

ctenar*
hodnocení

0x

Jestli se nemýlím, tak COB = Chip On Board, tedy několik LED diod připájených na jeden dlouhý plošný spoj.

doplněno 18.01.17 12:03:

Odsud: COB (chip-on-board) je nová technologie LED, která se dostává do masové produkce a v budoucnosti se s ní budeme setkávat stále častěji, protože nahradí starší generace LED.
Konstrukčně je COB LED tvořena jednotlivými čipy, umístěnými na plošném spoji a pokryta vrstvou luminoforu, vytvářející dohromady homogenní svíticí plochu. Tyto moduly pak vyzařují světlo téměř souvisle po celé ploše.

willy
hodnocení

0x

Ano, uz jsem se na tyto COB trubice na aukru dival ... Pozor ale, z popisu neni patrno jaka je delka trubice... 150cm? 120cm? nebo? V CR jsem zatim videl jenom 120cm. 150 COB jaksi nemohu najit, dokonce ani v EMOSu zatim 150 nejsou (nebo pred nejakou dobou nebyli)

Tady taky ale jenom 120, navic studena - a priserne prodrazenaaaaa ... *blee*

led-ekosvetla.cz/...

doplněno 17.01.17 23:50:

goodledlight.com/...

ctenar*
18.01.17 09:56
Zapojení LED zářivek COB #3
willy

A jooo, diky moc za info. Pro oci nevidim ... :-D

ctenar*

Bodejť byste viděl, když nemáte světlo.:)

ctenar*

150 COB jaksi nemohu najit

Hned na první stránce obecných výsledků Googlu jsou 2 (dražší) obchody ( LEDsvítí, T-LED). Zběsilejším gůglením by určitě šlo dohledat něco levnějšího, pokud nestačí Heureka.

doplněno 18.01.17 11:36:

Výsledky na Heurece setříděné podle ceny.

doplněno 18.01.17 12:12:

Uznávám, že z popisu není vidět, jestli jsou COB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]