Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych renovovat baterii do notebooku, která již má 55% wear level. Když baterii vykuchám a udělám výměnu cylindrických článků 18650 (jsem zvědavý, jak tohle půjde u dnešní plochých li ion baterií...), půjde vše OK? Nebude potřeba nějaký reset čítače nebo reklalibrace, případně nějak říct mikrokontroleru baterie, že tam jsou teď nové baterky (pravděpodobně s jinačí charakteristikou)?
nutná je, ale jak se dělá, nevím, ono jakmile to rozpojíš, tak to pak už nerozchodíš, on si ten čip pamatuje kapacitu, je na to nějakej SW na reset, a mám dojem že se to dělalo přes RS 232, to před lety jak je to dnes netuším..
Je nutná, já to zkoušel před časem a nakonec byl výsledek takový, že akumulátor chodil pěkně, ale indikace byla úplně mimo. Výdrž byla optimální, ale velice rychle spadla indikace na nějakých 16% a pak běžela ještě dvě hodiny. Indikaci vem čert, ale počítač nevěděl kdy se má uspat a vypnul se až když baterka byla vybitá, čili natvrdo bez uložení dat. Pokud pohledáš zde na poraďte zajisté o tom něco najdeš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.