Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

18650 články do ntb -výměna

Od: jarina odpovědí: 5 změna:

Chtěl bych renovovat baterii do notebooku, která již má 55% wear level. Když baterii vykuchám a udělám výměnu cylindrických článků 18650 (jsem zvědavý, jak tohle půjde u dnešní plochých li ion baterií...), půjde vše OK? Nebude potřeba nějaký reset čítače nebo reklalibrace, případně nějak říct mikrokontroleru baterie, že tam jsou teď nové baterky (pravděpodobně s jinačí charakteristikou)?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

ano bude, pokud to neumíš, je ta repase zbytečná práce..

jarina
hodnocení

a věděli byste, jakým postupem se dělá ta rekalibrace, je-li nutná vůbec?

111®

nutná je, ale jak se dělá, nevím, ono jakmile to rozpojíš, tak to pak už nerozchodíš, on si ten čip pamatuje kapacitu, je na to nějakej SW na reset, a mám dojem že se to dělalo přes RS 232, to před lety jak je to dnes netuším..

doplněno 17.01.17 16:11:

tady o tom něco je

Je nutná, já to zkoušel před časem a nakonec byl výsledek takový, že akumulátor chodil pěkně, ale indikace byla úplně mimo. Výdrž byla optimální, ale velice rychle spadla indikace na nějakých 16% a pak běžela ještě dvě hodiny. Indikaci vem čert, ale počítač nevěděl kdy se má uspat a vypnul se až když baterka byla vybitá, čili natvrdo bez uložení dat. Pokud pohledáš zde na poraďte zajisté o tom něco najdeš ;)

jarina
hodnocení

a nebyl to nakonec jen problém OS? Ukazoval například Bios-Diagnostics také ty hodnoty mimo?

V OS se to resetuje takto (windows):

speedguide.net/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]