Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zatížit servo 6,8 volty?

Od: kubajz22 odpovědí: 4 změna:

Zdravím, koupil jsem si serva, u kterých výrobce udává napájení 4,8-6V. Chtěl bych je napájet z 6V autoakumulátoru, který má ale při plném nabití zhruba 6,8 V. Je mi jasné, že se asi budou trochu přetěžovat, ale zajímalo by mě, jestli to nevadí. Všem díky za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

4x

Pravděpodobně nevadí, ale pokud se má jednat o dlouhodobou spolehlivost, dal bych do série vhodnou diodu - úbytek na ní napětí trochu srazí.

kubajz22
hodnocení

To mě nenapadlo, díky. ;)

hodnocení

0x

Nevím, jaký autoakumulátor má v nabitém stavu 6,8V, ale bál bych se, že to bude víc. A vím o servech na 4,8V, které odpálí provoz na 6V. Takže bych doporučil správně dimenzovaný BEC.

doplněno 16.01.17 20:11:

To jsem předpokládal, že jde o Pb trojčlánek, 6V nominálně, 7,2V v nabitém stavu.

kubajz22
hodnocení

Jo, sry, jasně že to není autoakumulátor, chtěl jsem tím říct, že se jedná o Pb článek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]