Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na SKYLINK?

Od: aloisb® odpovědí: 19 změna:

Zakoupil jsem již používaný televizor SAMSUNG bez manuálu :

Tady je typ : UE40ES5500, sériové číslo : B4JW3HCCA13145M

a aktivní kartu IRDETO pro SKYLINK.

Prosím o radu, jak bych si s co nejnižšími náklady si mohl zajistit příjem programů SKYLINKu. Musím kupovat satelitní přijímač?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nenašel jsem u tvého typu televize, že by měla zabudovaný přijímač pro satelitní signál.

To znamená, že minimálně satelitní přijímač musíš koupit. Sateliní přijímač musí spolupracovat s kartou Irdeto - jinak to zase nerozchodíš. Parabola, konvertor a kabel od konvertoru k přijímači je samozřejmost.

Pak si u karty musíš platit servisní poplatek. Když platit nebudeš tak ti kartu zablokují.

Doufám že máš kartu zaregistrovanou na sebe (a nebo máš aspoň přístupové údaje na zákaznický web skylinku).

Zkus přesněji definovat co očekáváš za programy, co jsou pro tebe nejnižší náklady a jaké máš další možnosti.

doplněno 11.01.17 12:46:

Doplnění:

Ta šachta co je na televizi je pro vložení dekódovací karty.

Problém je asi to, že u tvojí televize není kam připojit koaxiální kabel od konvertoru (paraboly). Když tam nemáš vestavěný přijímač satelitního signálu, tak ti vložení karty do televize nijak nepomůže.

Kromě toho musíš mít CI-modul Irdeto a v něm kartu Irdeto. Pak to do televize můžeš vložit. Tato možnost je ale pouze pro příjem kódovaného digitálního pozemního vysílání.

hodnocení

Moc děkuji za dobrou odpověď. Domníval jsem se, že ta šachta na ten modul C je pro satelitní příjem a že TV má satelitní tuner. Takže kupuji satelitní přijímač, ale zase nevím, zda mám koupit ten, který má DBS-2 s kodekem H.264 ( to je zatím většina), nebo zda mám koupit už s kodekem H.265 - HEVC.

honzajs122
aby investice do satelitu vydržela, kupte H.265 - HEVC
vernon
Blbost, ten přístroj zatím morálně zastará. Stačí normální DVB-S2 HD receiver, stojí pár korun.
satelit

Blbost. Tedy asi má k dispozici Skylink kartu Irdeto, nebo snad ICE. Pokud by neměl tak ty levné satelity mají univerzální čtečku a ta nezvládne novou kartu M7, takže koupit dráhy CI slot a to musí mít satelit s šachtou. Bez šachty bude v háji

Přímo na stránkách Samsungu píšou, že televize má jen tuner DVB-T/C. Tudíž jen na pozemní nebo kabelový příjem. O satelitu není půl slova.

Navíc by televize měla šroubovací konektor na připojení satelitního koaxiálu. Má ho?

Šachtu by jsi třeba využil u kabelovýho příjmu UPC.

hodnocení

2x

Už bylo hodně psáno o skylink a taky jsem to dlouho řešil. Pokud chcete zajistit příjem programů SKYLINKu, pak musíte mít příjem do přístroje, který to dokáže přijmout a poslat do TV - tj. ano, satelit, parabolu, registraci, měsíční paušál...

Chcete-li mít pár programů díky pozemnímu vysílání - investici bych doporučil až po ověření technikem na místě, jestli signál vůbec dokážete chytnout - pak je investice cca. 2000,- a příjem bude na zhruba 2-3 roky "zdarma" - pak se má opět měnit způsob vysílání a prý bude hrazeno i toto přijímání signálů...

Já od digitalizace TV používám pouze na pohádky z disku nebo na hraní playstationu. Na internetu jsou zprávy i ve verzi stream TV.

Do starých TV, starých satelitů atd. se nevyplatí investovat ani korunu!

doplněno 11.01.17 13:09:

Co jsem tak debatoval, tak ten S2 bude zase jen na cca 5 let a pak zase bude pokrok ukončovat aktuální verze signálů a budete muset koupit jiný. Také jsem hledal satelitní přijímače u Sky-link a Heureka atd... hodně levných jsou buď bez CZ verze, s problémem při komunikaci karty IRDETO nebo nemožností nastavení na CZ programy...

Chcete-li opravdu investovat, doporučuji firmu zabývající se instalací satelitů, pořádné prokonzultování a nakoupení paraboly a satelitu, které by měli fungovat i za těch 5 let.

doplněno 11.01.17 16:16: @vernone - podle techniků několika provozoven servisů a prodejce sat.techniky je nejrozumnější koupě právě 4K - tj. H.265 - HEVC. Jiná verze právě bude podle několika různých "odborníků" na tuto techniku do 3-5ti let nefunkční.Jak jsem koupil, tak prodávám... A vzhledem k tomu, jak rychle se odpískala verze analog, pak DVBS... věřil bych tomu kratšímu termínu
hodnocení

Díky za snahu mi pomoci, ale já bych potřeboval vědět, zdali ta TV SAMSUNG je schopna sama přijímat sígnál ze satelitu (má tam nějakou šachtu na satelitní modul C - existuje nějaká redukce na kartu IRDETO?) nebo zda musím zakoupit satelitní přijímač, který bych spojil kabelem HDMI s televizorem?

Jestliže tam ta šachta je,tak je možno ten modul dokoupit,stojí kolem tisícovky.Problém je,že ne každý spolupracuje.Možná v návodu k TV je nějaký doporučen. Myslím,že TV přijímače se satelitem nebývají optimální /pracné ladění,nemožnost rozrřídit programy/ Asi je lépe zakoupit samostatný satelitní přijímač.

vernon
Nebude se nic za 5 let ukončovat, norma DVB-S2 tu s námi bude ještě dlouho. A co se týče nastupující DVB-S2X, nové receivery jí už umí, je to jen lehké vylepšení DVB-S2 standardu.
doplněno 11.01.17 16:57: Rychle se odpískala verze analog? Vždyť analogové vysílání trvalo desítky let, digitálně se na satelitu vysílá od roku 1994 (české stanice od 1997), k přechodu na DVB-S2 došlo loni. To není moc rychlé, podle mne...
Přijímač 4K/HEVC je dnes stále zbytečný, v UHD vysílá pár stanic, většinou jsou to dema, navíc vysílají v h264, nikoliv v HEVC. Než dojde k přechodu z HD na UHD a z h264 na h265, potrvá to hromadu let.
Zcela jiná situace je u pozemního digitálu, tam je vývoj rychlejší a změny jsou nucené, na satelitu můžou spolu koexistovat různé normy, tam je místa dost.

hodnocení

Tak teď jsem z toho úplný "jelen"*bzum*Podívejte se, co mi poradil technik přímo od SKYLINKU :

Bude třeba do TV zakoupit dekodovací modul, skrze který vložíte dekodovací kartu

Doporučujeme ověřit kompatibilitu Vašeho dekódovacího modulu (CAM) s kartou. Seznam certifikovaných modulů je uvedený na našem webu. V případě přetrvávajících potíží se obraťte na satelitního technika ve Vašem okolí. Tato služba může být zpoplatněna dle platného ceníku jednotlivých prodejců.
Kompatibilitu modulu s Tv prosím ověřte na technické podpoře výrobce Vaší TV.

Kartu mám starou IRDETO, nikoliv M7.

satelit

Tento TV se již neprodává. Je možné se bavit o satelitu pouze tehdy pokud tato TV měla satelitní tuner. Podle dostupných informací nemá. Nechalo by se to ověřit. Pokud je někde vzadu kulatý konektor se závitem tak může tam být satelitní tuner. Pokud tam jsou pouze kulaté zastrkávací konektory samec, samice, nebo jen jeden z nich, tak je to pro TV anténu.

Ten otvor pro CI slot je pro případ kódovaného TV vysílání. O něm se uvažuje

Nedivím se ti. Pro mne je to jednoduchý a jasný, ale ten koho satelity nezajímají z toho má těžkou hlavu.

Takže první krok co musíš udělat: podívat se na televizi ze zadní strany a určit co je tam za konektory.

Pokud nevíš, jak má vypadat konektor na příjem satelitního signálu, tak zkus požádat někoho v okolí ať ti s určením konektorů pomůže.

Když budeš vědět že tam satelitní tuner není, tak musíš koupit satelitní přijímač.

Když tam satelitní tuner bude, tak nevím jaké další problémy tě čekají. Já bych si v každým případě koupil satelitní přijímač samostatný (ne vestavěný v televizi).

Pak zase napiš cos zjistil a pak budeš radit další kroky.

On ani ten technik od Skylink-u nemůže znát všechny televize co jsou na trhu.

hodnocení

Tak už je mi to jasné, televizor nemá žádný SAT tuner, takže kupuji satelitní přijímač FERGUSON K4, který má kodek H.265 - HEVC a má i Wi-Fi a umí DLNA. Kompatibilita s kartou IRDETO se pak zajistí přehráním malého prográmku, který se umístí na flash paměť a aktivuje se v MENUI televizoru. Díval jsem se na recenze této televize na Internetu a byly vesměs kladné. Ještě jednou děkuji všem za pomoc.

Jestli tu informaci o kompatibilitě s kartou Irdeto máš z netu, tak si to nech potvrdit při koupi přijímače.

Prográmkem se ta karta dá rozchodit a stejně tak může vysílatel provést nějakou úpravu kódování a tobě karta přestane fungovat.

Jistější je satelitní přijímač aspoň s jedním CI slotem. Do něj můžeš vložit čtečku Irdeto a kartu. V čtečce Irdeto karta fungovat bude (dokud nezmění způsob kódování).

satelit

Nevím proč tento drahý Ferguson. Možná je i Combi pozemní TV tuner. Arivy 203 v současné době postačí. Dostupné Firmware i patch kdo chce experimentovat. Sdílení v bytě i po internetu

A pro jistotu má i CI slot

hodnocení

Díky za tip, podívám se na tu Arrivu 203.

Kúpte si taký satelitný prijímač,ktorý má univerzálnu čítačku a voľný Cl slot.Pokiaľ mate kartu ICE Irdeto,tak väčšinou to tá univerzálna čítačka vie dekodovať.Ak máte kartu M7 tak by ste si dokúpili certifikovaný modul Irdeto a vložili do voľného Cl slotu.Inak Skylink sa už pripravuje na zmenu kódovania v systéme Viacces,prezentuju tak o 5 rokov.Internetový Skylink už má kódovanie v tom systéme.

hodnocení

A co byste řekl na tento přijímač?

tvdigitalne.cz/...

Díky předem za Váš čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]