Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sony Ericsson Xperia Active

Od: milancukrar® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

hledám někoho, kdo mi poradí, jak uložit telefoní číslo, buď na SIMku, nebo na kartu. Kdo používá tento telefon a polopatě mi to vysvětlí?

Nějak se mi asi zbláznil telefon, nebo já.

Děkuji

androidmarket.cz/...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dan*
hodnocení

0x
Dobrý den, dříve jsem experia active měl a ikyz ted už mám jiný mobil konkrétně Samsung galaxy s5 tak si myslim ze proces bude podobný,přikládám 3 obrázky. Podle nich by jste měl najít to co hledáte :)
doplněno 11.01.17 10:45: Přičemž na 1 obrázku kliknete na přidat do kontaktů a dostanete se do situace na 2. Obrázku kde kliknete na vytv. Kontakt, a dostanete se do situace na 3 obrázku a tam již můžete vidět nápis Sim karta na který když kliknete tak se rozbalí možnosti mezi které patří i ty co zmiňujete což je uložit do mobilu nebo na simku a pak jen vpravo nahoře klikněte na uložit a je to :)
Sony Ericsson Xperia Active
Sony Ericsson Xperia Active #2
Sony Ericsson Xperia Active #3
hodnocení

dane, děkuji za snahu, ale tak to nejde, páč mám jiný telefon. Viz odkaz nahoře.

Mám jen možnost:

vytočím číslo, pak zvolím uložit, nabídka je "vytvořit nový kontakt", poté naskočí možnost "kontakt v telefonu. Dále jen vyplnit jméno atd. Já jen potřebuji uložit nový kontakt da SIMku, nebo na kartu. Nikoliv do telefonu.

Potřebuji zkopírovat, přesunout kontakty v telefonu na SIMku, nebo kartu. Ani jedno mi telefon neumožní, proto nemám na SIMce uloženy nové kontakty.

Děkuji

dan*
Aha, chápu. Tak me ještě napadá 1 věc a to je uživatelská příručka neboli návod.
najdinavod.cz/...
Zde si můžete návod stáhnout. Sam jsem ho četl a jediné o čem se tam zmiňují při přidávání kontaktu je toto (viz.fotka dole)
Sony Ericsson Xperia Active #4
hodnocení

Dane, opět děkuji, ale toto již mám mnohokrát přečteno a vyzkoušeno. Bohužel je jen jedna možnost, ukládat čísla jen do telefonu.

Dokonce jsem byl i v mobilní pohotovosti v servisu, taky neporadili.

Uložit kontakt jen do telefonu, na SIMku nelze

Protože androidí telefony pracují s čísly ve své paměti, kontakty jdou na SIM většinou jen zálohovat. Zálohovat na SIM, nebo paměťovou kartu, nebo přes internet na svůj Google účet.

hodnocení

bmbx, děkuji, to přesně potřebuji kontakty zazálohovat na SIM, nebo kartu. Již několik dní si s tím hraju, jakmile dám nové telefonní číslo, zkusím zálohu na kartu. Tu již umím v poči najít a přečíst.

Děkuji, snad toto pomůže co potřebuji.

doplněno 11.01.17 18:34:

Bohužel to nejde. Sice jsem dal "zálohovat" na kartu, nahlásilo to "zálohováno" ale bohužel jsem to na kartě nenašel.

Možná že přeháním se slovem nejde, lépe by mělo být

neumím to!

Telefon by měl v kontaktech - nastavení - zálohovat, nabídnou minimálně dvě možnosti - zalohovat na kartu, zálohovat na SIM

záloha na paměťové kartě se uloží do souboru PIM000x.vcf do složky systém/PIM x je pořadí zálohy.

hodnocení

bmbx,

to ano, takto to lze. Uloží se to pod tím souborem, jak píšete. Ještě kdyby se to uložilo k ostatním souborům na kartě, které můžu vidět v počítači. Když ale dám importovat kontakty, tak se mi do telefonu některé osoby uloží až 6x, některé jen 2x...

Asi tento telefon neumí uložit přímo na SIM, nebo kartu,.

Velice Vám děkuji za školení

Import není obnovení zálohy, po importu se logicky kontakty přidávají k obsahu v telefonu, proto se vám kontakty "násobí".

PIM000x.vcf je standartní soubor pro adresáře, takže jej není problém otevřít v jakémkoliv počítači, nebo ve všech chytrých a v mnoha starých "hloupých" telefonech.

Osobně s kontakty pracuji tak, že pokud si zadám do telefonu nové číslo nebo vím že jsem v poslední době nějaká nová čísla zadával, tak zvolím zálohovat na kartu. Starší soubory odmazávám. Pokud je potřeba obnovit zálohu musí být telefon čistý, vám nezbývá než vymazat adresář a importovat VCF soubor. Pak budete mít zase kontakty po jednom, musíte ale zvolit VCF soubor, který jste vytvořil během těchto pokusů jako první, neboť všechny další už mají kontakty v sobě vícenásobně.

Hodně bych se divil, kdyby ten telefon neuměl uložit zálohu i na SIM.

hodnocení

Umí zálohovat i na Sim, ale jen 200 kontaktů, které mám plné, musel jsem simku dát do jiného starého telefonu, abych smazal ze simky kontakty, abych měl místo pro nové.

Ještě kdybych uměl na poči přesunovat kontakty mezi zálohou, simkou a kartou. To by bylo bezva. Ale jak píšete, nejde to.

Děkuji Vám zdvořile.

Tak samozřejmě SIM má omezené místo, novější SIM mají místo snad na 300 kontaktů, nevím už to leta nepoužívám. Na SIM se totiž kontakty ukládají jako jednotlivé položky pro každé číslo, pokud máte kontakt na který máte víc jak 1 telefonní číslo, tak se uloží víckrát, případná adresa nebo e-mail se na sim neukládá vůbec, proto je lepší zálohovat na paměťovou kartu, kam se uloží vše i fotka přiřazená ke kontaktu.

Používáte na PC software určený k telefonu?

hodnocení

bmbx, velice Vám děkuji za trpělivost.

Používáte na PC software určený k telefonu?
Nepoužívám, jen připojím kabelem poč a telefon.

Jen je mi divné, jak jsem dostal kontakty na kartu, že se na ní v poči podívám, ale když zazálohuji tak se mi data uloží jinam, jak jste to napsal Vy.

Vložím obrázky, kde první obrázek je jak načtu kartu v poči. když kliknu na bluetooth rozbalí se mi seznam lidí, které mám na kartě. Kliknutím na osobu se mi rozbalí karta jako u Outloku. Jak jsem dostal tyto kontakty na kartu?

Zálohované kontakty z telefonu se mi uloží tak jak jste to popsal, ale podívám se jen na jeden kontakt.

Nějaké rozmazané, ale snad mne pochopíte.

Sony Ericsson Xperia Active #5
Sony Ericsson Xperia Active #6
Sony Ericsson Xperia Active #7

Do složky bluetooth se ukládají jakékoliv soubory přijaté pomocí přenosu bluetooth z jiného zařízení.

hodnocení

Takže do této složky mi je "někdo" dal, a jak je z té složky dostanu do telefonu?

Díky

Protože nepoužíváte žádný software pro spojení mobilu s PC, musíte přesun ze složky bluetooth provést nějakým správcem souborů přímo v mobilu. Správcem si v mobilu otevřete složku bluetooth, otevřením kontaktu vám mobil nabídne import do "kontaktů telefonu".

doplněno 12.01.17 17:00:

oprava: ne otevřením, ale kliknutím na soubor telefon nabídne import, mělo by to jít i hromadně označením všech souborů .vcf

tomas11*

Když budete ukládat kotakty na účtu googlu ,- tak je budete mit vždy po ruce i v telefonu , a můžete si duplikované kontakty jedním šmahem vytřídit a smazat.

Přeji zdar.

doplněno 12.01.17 17:05:

tedy za mne pracujte v kontaktech na PC v google účtu.A když si v tel. uložíte nový kontakt tak se automaticky uloží i v kontaktech na google.

tomas11*

U mne - kontakty - panáček+ - vyplnit a přidat kam chi .atd.

doplněno 11.01.17 16:37:

Nejjednodušší je si kontakt pridat do kontaktů na účtu Google .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]