Nejste přihlášen/a.
Zdravím, občas kopíruji fotky z interní paměti foťáku Panasonic na paměťovku přímo ve foťáku. Nyní jsem to chtěl udělat ale, když karta s fotkami pocházela z jiného fˇoťáku. Zajímaly by mě 2 věci:
1. proč po vložení karty se u příslušných snímku zobrazí pouze Thumbanail displayed (je vidět, že má nižší rozlišení, než displeje, jako to je když procházím fotky přímo z toho foťáku panasonic.) Nezkoumal, jsem, jesli jdou fotky přiblížit. Jestli to není tím, že ten panasonic ukládá jpgčka v podivné MPF formátu, kdy mimo klasického exif náhledu (obykle 120x80) je tam ještěp připojen fullhd náhled a každou fotky zětšuje o 500-1000 kB.
2. To hlavní. Proč nešly fotky zkopírovat. Dal jsem klasicky menu - playback copy | SD->IN. Po vybrání obrázku (ano umí to jen po jednom blbec) a povrzení to napsalo Can not copy image. proč to sakra nejde. snímek by se do paměti vešel.
Ne. Občas kopíruji IN->Sd, pokud zapomenu kartu vložit do foťáku. Ale tentokrát je to opačně: kartu s fotkami z jiného foťáku vložím do toho Panasonicu a chci kopírovat SD(jiný)-> IN (a následně IN->SD(mojekarta), ale tam jsem nepostoupil ještě.)
jarina:
1) pokud je do foťáku vložena karta z jiného foťáku (jiný výrobce, nebo jiné rozlišení čipu), tak většina foťáků si neporadí z dekompresí fotek většího rozlišení a proto zobrazí jen náhledy.
2) každý foťák má na kartě vytvořeny nějaké složky a každá k něčemu slouží, pokud si do foťáku dal kartu z jiného foťáku, tak nenašel složku pro kopírování z vnitřní paměti, protože každý foťák to má jinak a ne každý má vnitřní paměť.
Ty složky si foťák tvoří při zformátování karty, nebo při vložení čisté karty při prvním zapnutí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.