Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,máme lednici HAIER CFE CW cca 4.roky,Lednce šlapala v pohodě,ale v pátek jsme s elektrikářem pracovali na elektroinstalaci v bytě a vypli jsme hlavni jistič,a od té doby mi nemrazí mrazák a nechladí lednice.Motor hrčí,světlo svítí,myslím že odešel termostat,je to má doměnka.Je lepší koupit novou(v dnešní době dělaji věci na pár let)nebo zkusit opravu.Nebo radši koupit novou.Děkuji za odpověd.
To se mi stalo už dvakrát. Po třech a pak po čtyřech letech. Únik chladiva. Opravář by to doplnil, ale bez záruky, a sám mi to nedoporučil. Doporučil koupit novou, a jakoukoliv, dělají to prý všechny. Někdy pomůže přez noc ledničku vypnout, ale za měsíc zas přestane chladit. Kupuju už jen s pětiletou zárukou.
Termostat to není, kdyby byl vadný, tak by nezapnul motor kompresoru.
Pokud motor běží, tak s největší pravděpodobností unikla chladící kapalina, ale je divné, že by se to stalo zničeho nic jen vypnutím el. proudu. Nemanipulovali jste s ledničkou a nepoškodili při tom žebrování na zadní straně?
Jeden můj kamarád měl tyké v rodině problém, že po výpadku el. přestala chladit lednice, i když kompresor bežel jak má. Stašilo lednici vyprázdnit, položit na bok, trochu s ní zacloumat, a po hodině jsme jí opět postavili na "nohy" a zase jela, nejspíš se do kompresoru dostala bublina či co.. funguje dodnes..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.