Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice a mražak nemrazi,motor ale funguje

Od: berivo® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,máme lednici HAIER CFE CW cca 4.roky,Lednce šlapala v pohodě,ale v pátek jsme s elektrikářem pracovali na elektroinstalaci v bytě a vypli jsme hlavni jistič,a od té doby mi nemrazí mrazák a nechladí lednice.Motor hrčí,světlo svítí,myslím že odešel termostat,je to má doměnka.Je lepší koupit novou(v dnešní době dělaji věci na pár let)nebo zkusit opravu.Nebo radši koupit novou.Děkuji za odpověd.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To se mi stalo už dvakrát. Po třech a pak po čtyřech letech. Únik chladiva. Opravář by to doplnil, ale bez záruky, a sám mi to nedoporučil. Doporučil koupit novou, a jakoukoliv, dělají to prý všechny. Někdy pomůže přez noc ledničku vypnout, ale za měsíc zas přestane chladit. Kupuju už jen s pětiletou zárukou.

lednice
hodnocení

0x

Termostat to není, kdyby byl vadný, tak by nezapnul motor kompresoru.

Pokud motor běží, tak s největší pravděpodobností unikla chladící kapalina, ale je divné, že by se to stalo zničeho nic jen vypnutím el. proudu. Nemanipulovali jste s ledničkou a nepoškodili při tom žebrování na zadní straně?

hodnocení

Ledničku máme v kuchyni a nic jsme s ni nedělali.elektrikář opravoval zásuvky v obyvaku.

hodnocení

0x

Jeden můj kamarád měl tyké v rodině problém, že po výpadku el. přestala chladit lednice, i když kompresor bežel jak má. Stašilo lednici vyprázdnit, položit na bok, trochu s ní zacloumat, a po hodině jsme jí opět postavili na "nohy" a zase jela, nejspíš se do kompresoru dostala bublina či co.. funguje dodnes..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma mražák

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]