Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodný typ baterií do cykloblikátka

Od: jarina odpovědí: 7 změna:

Jaký je vhodný typ baterií do červené zadní blikačky na kolo(2X AAA) s ohledem na zimní měsíce (mrazy,ale i střídání teplot noc/den nad/pod nulou ), odběr červených led minimální (tipuji 0.25w celkem)?Sledované parametry:samovybijeni,degradace baterie,vyuzitelna kapacita),naklady (nabijeni je zdarma)

alkalické nenabíjecí (asi panasonic)
nabíjecí NimH
nabíjecí Enelop

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podle mne nabíjecí baterie do zadní cyklo-blikačky nejsou vhodné.

Nabíjecí mikrotužkové baterie mají malou kapacitu.

Já používám baterie v ceně 25Kč za kus. Jsou to alkalické baterie značky Varta. Ty mi vydrží asi 4 měsíce provozu - jezdím každý den 1,5 až 2 hodiny (od března do listopadu).

V zimě si dávám přestávku - nejezdím.

Je důležité kontrolovat zadní blikačku po jízdě. Pokud po jízdě blikačka slábne, tak vyměnit baterie.

Když parkuješ kolo v teple , tak na začátku jízdy bliká světlo hezky, ale jak vyjedeš ven do mrazu, tak baterie rychle slábnou. Takže na začátku jízdy svítí každá blikačka.

Souhlasím s Colombem.

Nabíjecí baterky se mi v blikačce taky neosvědčily protože sem je musel každých 14 dní nabíjet.

hodnocení

0x

Moc dotazu nerozumím. O co jde? Minimalizovat náklady? Samozřejmě je možnost používat nabíjecí články - zejména pokud je v domácnosti nabíječka, protože kupovat nabíječku jen kvůli nabíjení dvou článků do blikátka je nesmysl. Nejjednodušší se mi jeví koupit třeba krabičku 10ks AAA za nějakých 45 Kč a je vystaráno přinejmenším na rok.

albatros498022*
hodnocení

0x

Jednoznačně Enelop , tři roky používání a nemají konkurenci.

jarina
hodnocení

Já nemám problém s tím, že by vydržely ty baterky krátce (určitě>2 týdny), mám tam nějaké už dost staré nimh dodané k nabíječce.

Zajímá mě taky, zda v pernamentním mrazu (nebo ke konci zimy, střídání -3 / +4 °C) ty baterky neodejdou (hlevně když si tamdám dražší enelopy ). U nenabíjecích je to jedno, pokud se to nestane dřív, než dojde k jejich vybití.

hodnocení

0x

Nevím jak kdo ale kupuji jen ty nejlevnější v Kauflandu a běžně mám baterky v mrkačce přes rok a žádný problém!

hodnocení

0x

Já kupuju toto...Za ty peníze jak se vybije, tak šup nová...

aliexpress.com/...

Ted mám tuto a svítí úplně parádně

aliexpress.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]