Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Typ reproduktoru k tomuto zesilovači

Od: jakub56 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den sestavuji si menší repro soustavu zvolil jsem tento zesilovač.Ale potřeboval bych poradit ohledně zvolení reproduktorů.Nerad bych zesilovač nějak poškodil. aliexpress.com/... Mám doma pár reproduktoru od 4 do 8 omi od 3w 5w 15w atd pak sony 10w nějaky tesla subwofer 15w pak neo dyn 60w a 20/40w bude možné to nějak namixovat. Děkuji za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Zkonstruovat reprosoustavu je nesnadný úkol .Rozhodně nemá smysl kombinovat reproduktory různých výrobců bez hlubších znalostí.Kromě toho bude nutno spočítat také vyhýbku,která umožní nezkreslený poslech hudby.Subvoofer vyžaduje vlastní zesilovač,

Taková sestava pak bude vypadat následovně.Jeden středotónový reproa jeden vysokotónový reporo v jedné bedně + vyhýbka podle dělicího kmitočtu dle reproduktorů(Obvykle 1000 Hz)

zesilovač pro woofer má omezení asi na 800Hz.

Reproduktory v podstatě nemohou zesilovač poškodit,u repro je údaj,který uvádí počet W,je to přebuditelnost reproduktoru,tedy výkon,který může přijmout ze zesilovače,než se poškodí,.

JABRAKA

jakub56
hodnocení

To jsem tak nějak tušil.Ale tento zesík je jak pro subwofer tak i pro repra výšková.Spíše může do repra pustit až 50w ale když k němu budou připojena jen 5w reproduktory nepoškodí je to nějak?

hodnocení

0x

Uvedený zesilovač je tak odolný, že by ho nemělo poškodit nic. Použítí 5W reproduktorů, zesilovač postaví na úroveň počítačových bedýnek. Každopádně, stejně nejdůležitější bude kvalitní zdroj, takže na zkoušení asi dobrý, výkon je stejně z říše snů.

jakub56
hodnocení

casem chci pripoji jine,jen jsem se potreboval ujistit ze ty repra neusmazim pri prvnim spusteni. Zdrojt bude 12v 1000ma klasicky nebo to napojim na pc zdroj corsir 450w jeste nevim.

hodnocení

0x

12V/1A je 12W - to bude mít problém utáhnout ty dva 5W repráky a zdroj z PC je naprosto nevhodný. Ochrané obvody se snaží jakékoliv odběrové špičky vyrovnat tak, že při větším zesílení "houpe".

wlezley:

pokud vím tak údaj o watech na repráku vypovídá o tom kolik snese a ne kolik potřebuje, takže mi není jasné jak podvyživený zesík by měl mít problém utáhnou reprák, prostě to bude hrát slaběji.

jakub56
hodnocení

Pardon,překoukl jsem se u napájení zdroj potřebuje 18 až 24v takže nahradím adekvátním s napětím 24v. Každopádně děkuji za rady a upozornění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]