Nejste přihlášen/a.
Prý moderní mobily, tablet a smartphony mají funkci USB host, kterážto jim umožňuje připojit do nich třeba myš nebo flashku nebo tiskárnu, čímž telefon se stane "serverem". Oproti obvyklé situaci kdy se připojuje mobil k pc k synhronizaci například.
Zkoušel jsem si takovou redukci vyrobit zde dvou USB FEMALE konektorů a microUSB kabelu, kterých mám dost od mobilů. a zapojit podporovaný mobil V pořadí: mobil: redukce: USB měřák energie, myš. Problém je, že na konektorech není vůbec napětí a a tester zůstane vypnuý- nenapájen. Kontroloval jsem správnost kontaktů a jejich vodivost.
Kde je problém, proč to nejde? Pokud vím, žádné potvrzení či nastavení na mobilu se nedělá, na displeji se objeví notifikace. ale nic se neukáže.
A zapojení konektorů máte správně? OTG (USB Host) má totiž v micro USB použitý i pátý (běžně nevyužitý) pin jako detekci
jo, tak vzhledem k tomu, že to máte z micro USB kabelu, který pátý vodič nemá a v konektoru to propojeno není, nemůže to fungovat. Kupte originální OTG kabel a fungovat to bude
aha, takže ono je to takhle debilně vymyšlené, že nestačí nahradit konektor, ale musí se použít jiný kabel nebo se v tom kabelu vrtat, to teda soudruzi vymysleli pěkný k*vítko.
díky za vysvětlení
nestačí nahradit konektor, ale musí se použít jiný kabel
Samozřejmě že stačí nahradit jen konektor. Jenže MicroA konektor má 5 pinů, kdežto USB kabel jenom 4 dráty. Kdyby sis o OTG něco přečetl, než se v tom začneš vrtat, tak by tě to přizemnění 5.pinu nepřekvapilo.
Některé mobily ani MicroA konektor nepoužívají. Místo toho používají (navzdory zákazu standardu) běžný MicroB s přizemněným pátým pinem.
jarina:
ty jsi fakt velký EXOT, jak asi by to šlo líp vyřešit? Napiš jak by to šlo líp a pak kritizuj konstruktéry, jestli to bude mít hlavu a patu, rád se k tobě přidám
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.