Nejste přihlášen/a.
Zravím,mám problém s televizí,celou dobu nám šli programi na anténě jako jsou (Prima love,Prima Max,Prima zoom,očko,očko gold..) a zničeho nic asi už 5 dní nejdou,ukazovalo mi to že není signál.Tak jsem šla do nastavení a dala jsem automatické ladění programu a stlále se nechtějí naladit ,už nevím co stím.Poradí někdo prosím co stím? Děkuji
V jaké lokalitě bydlíte? Tyto stanice vysílají na 3 multiplexu, který většinou je někde kolem 58-60 kanálu. Je to blízko LTE síti mobilních operátorů a dochází tak k rušení, Zřejmě v poslední době ve Vašem okolí spustili nový vysílač.
Řeší se to instalací propusti, která odfiltruje rušivé pásmo.
Tak to jste dost na omylu. Ověřeno z praxe.
Nebo pokud máte jiné vysvětlení, tak sem s ním.
Tak z principu máte pravdu, ale toto si už hrajete jen se slovíčky. Pro tazatele lajka je podstatné, že problémy způsobuje LTE vysílač. Jestli je to kvůli tomu či onomu už je jedno, protože dříve to fungovalo.
V zásadě existují dva problémy, které vznikají. Oba mají původ v tom, že běžně používaný 58, 59 a 60. kanál je velmi blízko pásmu 800MHz, kde je již LTE.
V prvním případě mají lidé "starou"anténu, která ale zesiluje i právě LTE pásmo a s tím si již dvbt tuner nemusí poradit, záleží jak moc je LTE signal silný. Pokud ten problém není zásadní, ale projevuje se například jen občasným sekáním, může pomoci anténa s LTE filtrem, která funguje tak, že LTE pásmo nezesiluje.
V některých případech, zejména pokud je LTE vysílač velmi blízko, dochází k tomu, že je příjem prakticky nemožný. To se projevuje tak, že přijímač ukazuje signál silný, ale kvalitu velmi malou. V těchto případech nepomůže většinou ani LTE filtr v anténě a je nutné na cestu nainstalovat filtr se zádrží, který signál "nad 60. kanál"ořízne viz například omko.cz/... viz frekvenční charakteristika.
Ještě jsem se nesetkal, že by LTE vysílač rušil DVB-T.
S čím se setkávám běžně, tak je problém rozdílných úrovní( LTE blízko vysílače dosahuje klidně přes 90dBuV, přitom DVB-T má třeba pouze 45 dBuV). Nevhodně navržená anténní soustava zapříčiní následné rozkmitání zesilovače. Ale to je už problém uživatele, ne chyba LTE vysílače. Dále mají problém i některé méně kvalitní tunery, které díky silnímu signálu LTE potlačí DVB-T signál. Ale zase se nejedná o žádné rušení. Chyba je v TV.
Z doplnění je jasné, že jsi laik. Některé věci zhruba tušíš, ale máš tam plno min. nepřesností.
Jestli máš zájem o bližší informace,klidně řekni. Můžeme klidně dále diskutovat. A já to pak doplním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.