Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím jaký typ tužkových a mikrotužkových baterií jsou odolnější v zimě? Mám čelovku pořád v zimě a baterky mi v ni skoro vůbec nevydrží, prý jsou nějaké odolnější typy baterií, jaké to jsou?
Děkuji
Zkuste zakoupit baterie alkalické, které jsou dražší, než ty obyčejné, ale zase by měly déle vydržet. Od věci by také nebylo zakoupit baterie, které se dají znovu nabíjet v nabíječce (ne tedy ty jednorázové).
Baterky, které vám už nefungují v čelovce, ještě velmi dobře upotřebíte například v hodinách, kde ještě nějaký čas půjdou, případně i v některých ovladačích (televize, atd.)
O lithiových vím také, ale praktickou zkušenost bohužel zatím nemám. Snad se podělí o zkušenost ještě někdo jiný.
Díky, prý jsou ještě nějaké lepší baterky (litiové) nebo jak se jim říká, neznáte někdo prosím ze zkušenosti?
Mám výbornou zkušenost s těmito tužkami. Mám je již čtvrtou zimu ve venkovním čidle meteostanice! e1.cz/...
Shanyo
a jde o dosažitelný výkon, nebo nízké samovybíjení, nebo dosažitelnou kapacitu? Resp, co z toh oje problém oproti normální teplotě?
Tohle beru jako jednu z mála dobrých rad, žádným bateriím zima nedělá dobře a v tom je ten průšvih, tak raději nějakou power banku do kapsy a budeš mít klid.
Na zahradě mám meteo stanici a v ní lithiové AAA baterie Panasonic. S přehledem vydrží, respektive fungují i v - 15°C a více. Lety prověřeno. Stanice má ale minimální odběr a vydrž beterii nepřetržitě je i přes 2 roky.
Příkladem doplním z dnešního rána.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.