Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se připravit na DVBT -2?

Od: aloisb® odpovědí: 6 změna:

Mám na chalupě TV Samsung, která neumí kodek H.265 - HEVC. Protože přijímám DVB-T, budu v budoucnu potřebovat nějaký setop-box, který toto umí. Vzhledem k tomu, že mám i kompletní satelitní komplet s parabolou 80 cm, uvažuji o pořízení satelitního přijímače combo, který by mi umožnil též příjem nezakódovaných programů. Od nesolidního SKYLINKu jsem odešel. Mám také připojení na Internet od O2, takže by byla možnost přijímat i internetovou TV.

Co říkáte, milí rádcové, na tyto přístroje?

olmi.tv/...

satelitni-prijimace.heure/...

omko.cz/...

Díky předem všem za jejich čas věnovaný odpovědím.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

2x

Nejlepší je počkat, protože koupit něco teď jen kvůli DVB-T2 je nesmysl - než to bude rozšířené, tak zařízení zastará. A třeba se do té doby TV rozbije a pak se koupí samozřejmě nová, která nepotřebuje STB. Nezakódovaný satelit nabízí to, co je k dispozici i na inetu, pouze snad pokud preferujete programy v němčině, tak má satelit opodstatnění. A pro inet zkuste softwarový přehrávač KODI - dnes snad nemá konkurenci v nabídce různých rozšíření s nimiž umožňuje sledovat jak live TV programy, tak širokou filmotéku - vše zdarma.

hodnocení

Hledal jsem, kde by se dal stáhnout ten přehrávač KODI, ale nenašel jsem to. Nabízelo mi to přehrávač VLC, ale ten znám a na jednom notebooku mám. Je ten KODI lepší? A pojede mi na notebooku s WIN 10?

ctenar*

Kodi (Wikipedia)

ctenar*
hodnocení

0x

DVB-T tady bude ještě skoro 4 roky. T2 se pořádně nerozšíří ještě tak rok a půl až 2 roky (záleží, kde je chalupa). Kdo ví, jaké pak budou k mání boxy a za jaké ceny.

Nedávno tady někdo psal, že koupil základní T2 box za 6 stovek.

Dva z těch boxů v seznamu jsou 4K. Ty jsou ještě pořád výrazně dražší než jen HD.

hodnocení

0x

Připravovat se je podle mě škoda času a peněz. Až to bude aktuální, cena settop boxů bude jiná (u přechodu z analogu přišla sleva až 70% původních cen) přijímacích antén také (T2 má větší nároky na kvalitu) a pokrytí signálem může trvat roky. Za tu dobu bude vaše zařízení již morálně zastaralé. U sat.přijímače je to jiné, neznám podrobnosti, kanály které mě zajímají nejsou free. Příjem internetového vysílání do TV obnáší koupit HDMI kabel a vyzkoušet, někomu vyhovuje, jiným ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]