Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Regulovatelný zdroj

Od: pavelka* odpovědí: 5 změna:
Zdravím. Chtěl bych se zeptat potřeboval bych nějaký nejlépe hotový modul pro regulaci napětí a omezení proudu.dostal se led indikací omezeni.mělo by to být na napětí 30V a proud do 3A.cena nejlépe do 500kc.děkuji a typy kde to sehnat

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A tazatel ...nějak to tedy dal dohromady a ptá se znova...

pavelka*
hodnocení

Dobře odhalil jste mě.jde o to že ten modul co jsem koupil po zapnutí fungoval asi 5 minut.potom se začal přehrávat tranzistor a nakonec se dostalo plně napětí na výstup podotýkám že odběr byl necelých 1.5A.nejlepší by byl nějaký odolný modul ale lepší

Ono je lépe pokračovat ve stejné otázce, jinak se odpovědi mohou opakovat...a taky je pro rádce lepší, pokud ví posloupnost odpovědí...tak pro podruhé...tazateli pavelko! A ten tranzistor byl na chladiči? S rovnou plochou pod chladičem tranzistoru? Plocha chladiče? A je dobré použít teplovodivou pastu...

host*
hodnocení

0x

Jestli jste váš modul zdroje z obrázku poradte.cz/... zapnul tak jak je, tedy tranzistor bez chladiče, tak se přehřál a tiše se spálil. A pokud jste ho připevnil na kastli jak jste v dotazu chtěl, a kastli uzemnil nebo připojil na něco jiného, tak jste asi také na kastli připojil zřejmě kolektor tranzistoru.. nebo jak to máte zapojené, ale to je jenom hádání co kdyby. Zdroj není jenom modul, ale všechno co k němu patří a správně zapojené.

Nebylo by lepší koupit něco hotového? Zajímavé jsou tak zvané step-down konvertory stejnosměrného napětí, například za šest liber tento amazon.co.uk/... nebo tří ampérový ebay.com/... atd. atd..

rv*
hodnocení

0x
A není nakonec lepší koupit hotový regulovatelný laboratorní zdroj? Od číňana mám 0-30V, 5A s ochranou za 65 $.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]