Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konektivita dvd a TV

Od: shaggyn* odpovědí: 28 změna:

Hezký den,

chci se zeptat na hloupou otázku. Potřebuji propojit TV, která má pouze hdmi slot volný s dvd přehrávačem staršího typu s konektory, které vidíte na obrázku.DVD hdmi port nemá a scart nemá zase tv. Nechce se mi kupovat převodník signálu. Je nějaká jiná možnost, jak přístroje propojit?

Díky za odpověď.

doplněno 01.01.17 14:29:

Doplňuji informace o TV, konektivita je následující dle obrázků. Není to žádný zázrak.

Konektivita dvd a TV
Konektivita dvd a TV #2
Konektivita dvd a TV #3

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

0x
Co je to za TV, že nemá scart?
Pokud má CVBS vstup, tak třížilovým cinch kabelem (žlutý video, červený audio, bílý audio), pokud má komponentní YPbPr vstup tak třížilovým cinch kabelem propojit obraz (zelená Y, modrá Pb, červená Pr) a dvoužilovým cinch kabelem zvuk (čevený, bílý).
doplněno 01.01.17 14:54: Takže má jak CVBS tak i komponentní obrazový vstup. Jen jsi to nenafotil i zespodu, takže není vidět zda na cinch, nebo na jack. Ale to už si snad poradíš.
shaggyn*
hodnocení

Zdravíčko,

děkuji mnohokráte za radu, která byla správná. Propojení tedy proběhne dvěma kabely. Jeden na zvuk zakončený jackem a jeden komponentní kabel zakončený jackem. Ovšem sehnat alespon metrový komponent s jackem je skutečný oříšek.

hodnocení

0x

Pokud ta televize nemá ještě možnost propojení přes cinch, tak to prostě bez převodníku nepůjde. Ale to už je asi snažší a jednodušší koupit nový přehrávač.

cinematic*
hodnocení

0x

ČIstě teoreticky - vidím i konektory pro připojení antény, tak můžete zkusit jestli v tom není i RF modulátor, který by umožnil naladit výstup z přehrávače na TV.

vernon
Tak samozřejmě že to má modulátor, je to kombo VHS/DVD. Jenže nové televizory už většinou nemají analogový tuner a tato nemá ani SCART, takže...
raro

Neznám TV, která by neměla analogový tuner. (tím neříkám, že nemůže existovat. Ale 99,999% tv ho mají)

Problém ale nastane, že některá comba mají modulátor funkční pouze pro videorekordér. DVD by tedy nešlo.

V tomto případě ale stačí propojovací kabel scart - cinch. Raději s přepínačem směru a nebo 6x cinch.Protože někdy u jednosměrných bývá problém, že neodpovídá směr. (obrácená logika)

hodnocení

0x

Použiť prepojenie pomocou cinch alebo na anténný výstup pripojiť setobox a naladiť smart telku na vysielací kanál DVD.

hodnocení

0x
Jak to tak vypadá tak TV má jen HDMI a DVD má jen analogové vstupy takže jediná možnost je použití převodníku: aliexpress.com/...
vernon
Ten televizor má podle té druhé fotky analogové vstupy.

vermon:

máš pravdu, takže není žádný problém *palec*

shaggyn*
hodnocení

Nejsem velký příznivec tohoto druhu propojování. Mohu se Vás tedy zeptat, jakým způsobem tv a dvd propojit, pokud má televize analogové vstupy a jakou kabeláž zakoupit. Děkuji moc.

vernon
Jak píšu nahoře, použij třížilový cinch kabel pro VIDEO/L/R, nebo pro lepší kvalitu obrazu třížilový na YPbPr a druhý dvoužilový na audio L/R.
Konektivita dvd a TV #4
shaggyn*
hodnocení

Aha, no já jsem to tak taky pochopil. Myslel jsem si však, že TV nemá cinch konektory, do kterých bych to zapojil. DVD je jasné, to má všechno potřebné, ale na TV to nikde nevidím.

vernon
Protože jsi u TV nenafotil konektory zespodu, takže člověk může jen hádat, jak jsou řešené analogové AV vstupy. Pokud tam nejsou cinche ale čtyřpinový jack pro video a třípinový pro audio, použij adekvátní kabeláž.
doplněno 01.01.17 21:00: I když je pravda, že ten čtyřpinový by se blbě sháněl, u přístrojů většinou bývá přibalen. Třípin je v pohodě.
Konektivita dvd a TV #5
shaggyn*
hodnocení

Je to na levačku. Doplním ještě fotografii konektorů zespodu. Na levačku je to, že to není můj televizor, ale babičky přítelkyně. Tzn. že ona vůbec neví a já taky tápu a fotit to mohu jen přes přítelkyni a to jen některé dny. Ale doplním a snad problém rozlouskneme. Podle jedné z fotek je tam AV IN, ale kdo ví, co je tam za konektory. Nemám to jak zjistit, až zjistím, tak doplním otázku. Zatím moc děkuji za rady a ochotu, která se dnes cení.

shaggyn*
hodnocení

Tak to vypadá, ze jsou tam jen jacky zespodu. Přikládám obrázek, to už teda vůbec nevím, jak si s tím poradit. Žádný cinche tam nejsou. Prosím o radu, jaké kabely přesně koupit, pokud to tedy propojit lze. Jak audio, tak video.

Konektivita dvd a TV #6

No protože jsou tam zdířky na jacky 3.5mm jeden je na zvuk levý pravý kanál a druhý na video

shaggyn*
hodnocení

Asi jsem natvrdlej, protože nevím stále, co koupit za kabely. Koupím cinch (červený bílý) s jackem a propojím zvuk. Ale potom potřebuju ještě kablík na propojení videa - žlutý cinch a jack na konci. To se dá taky koupit? Když koupím třípinový cinch (bílý, žlutý a červený) a na druhé straně bude jenom jeden jack, tak sice propojím všechno na dvd, ale v televizi jsou dva jacky, jeden na audio a druhý na video, pokud to dobře chápu. Potřebuju tedy kabely dva. Nevím, zda stačí připojit jack jenom do toho audia. Asi se mi to musí říct jak blbovi.

ano, podle všeho je potřeba kabely dva, jack-bílý červený cinch na audio a jack - žlutý na video, ale spíš si myslím že na video bude potřeba jack - zelený,modrý,červený, protože se asi jedná o komponentní videovýstup, ne kompozitní. Na té fotce není zcela zřetelné co je tam napsáno.

jofa*

Jak píše bmbx, bude to komponentní vstup. Je to tam napsaný. To znamená takový to kabel eo.cz/... a na audio jak je již popsáno 1x jack3,5 stereo- RCA L/R. Ten na video ( komponentní) se třeba nechá sehnat laciněji jinde.

Konektivita dvd a TV #7
shaggyn*
hodnocení

Díky moc. Vyčerpávající natolik, že jsem to pochopil i já. Horší je to s dostupností toho komponentního kabelu zakončeného jackem. Asi ten co jsi našel bude jeden z levnějších. Lépe řečeno jeden z mála na trhu. Moc jich na netu nevidím. Musím to pořádně projít. Ještě jednou, děkuji mnohokrát všem přispěvatelům.

jofa*

Nebo to zkombinovat kabel female (s male jsem nenašel) a tři spojky RCA male na obou stranách. itage.cz/...

eletur.cz/...

raro

Protože neexistuje jednotné zapojení toho jacku(není na to žádná norma), tak nemusí zakoupený fungovat.

Sám jsem si ho musel vyrobit.

doplněno 03.01.17 11:46:

Právě že nebyla. Proto to přehodit nešlo.

doplněno 03.01.17 11:51:

A např. ani u 4pin jacku používaného u telefonů pro sluchátka a mikrofon, není jedno zapojení. A zem je různě. Např. Iphone to má 100% jinak než Samsung. atd...

jofa*

Tak v tom případě lze kabely různě prohodit v dvd přehrávači, pokud zem je alespoń na konektoru tam kde má být.

doplněno 03.01.17 12:31:

Možný je všechno. Źe by se alespoň u těch televizních zapojení ( 4pin jack) neshodli kde je zem mi přijde divné.

doplněno 03.01.17 12:41:

U telefonů se nedivím, že každý pes jiná ves.

jofa:

právě že to není tak jednoduché, zem není kde má být.

Jak píše u videokabelů s jackem je nejednotné zapojení země, buď na prvním nebo druhém kontaktu jacku, stejně tak u drátových hansfree telefonu. Ale u těch telefonů už zjišťuji zlepšení, některé firmy se sjednocují a jako zem používají první kroužek jacku, tímpádem jsou sluchátka použitelná i do normálních zařízení s jednoduchou zdířkou pro stereosluchátka.

shaggyn*
hodnocení

Hergot pánové, vy se mi tu rozepisujete a já už pomalu hledám kabely a teď zjištuji, že to snad ani nemusí fungovat. Nepřímo mi naznačujete, abych raději koupil dvd s hdmi a bude to vyřešené.

jofa*

Tak tady už je asi těžké poradit, který kabel je ten pravý dobře zapojený. Asi by opravdu bylo lepší dvd s hdmi. Vždyť to je dnes za babku.

Proč hned propadat panice? Ten audikabel je jasný a u toho video jsou tuším jen dvě možnosti, pořád levnější investovat do dvou video kabelů z kterých jeden bude k ničemu, než do nového DVD :).

Nejlepší a nejjednodušší i nejlevnější je si jej vyrobit...

doplněno 03.01.17 14:19:

taky zde nepadlo co je to za TV, možná by se dalo zjistit více...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]