Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na HbbTV?

Od: aloisb® odpovědí: 20 změna:

Máme doma chytrou TV připojenou na Internet a kabelový rozvod UPC. Je tam ikona HbbTV, ale nevíme, jak ji používat a co vše nám může předvést. Mohl by mi to někdo vysvětlit nebo dát odkaz na nějaký návod?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud máte TV Samsung, musíte si HbbTV nejprve aktivovat: smartmania.cz/...

Jde o velmi užitečnou funkci, často zde můžeže zpětně shlédnout pořady a filmy, které vám z nějakých důvodů unikly.

vernon
Pokud se to nepovede a v menu se neobjeví položka "datová služba", televizor je potřeba na pár minut odpojit od sítě. Dělal jsem to na dvou TV této značky a ani u jedné to nešlo napoprvé. Samšunty jsou totiž poměrně svéhlavé...
libor2
mi se to povedlo na poprvé Samsung
hodnocení

Syn mi koupil k Ježíšku USB Wi-Fi adaptér, který když jsem zastrčil do toho Samsungu, tak ho neviděl a stále to psalo, že žádný adaptér není připojen. Tak jsme ho vrátili a syn prý koupí nějaký jiný z Číny. Díval jsem se nyní podle zdejší rady také do MENU televizoru a skutečně tam žádná volba na zapnutí datové služby není. Musím to zkusit tedy po vynutí TV ze sítě, jak píšete.

vernon
Není adaptér jako adaptér. Wifi dongle pro PC/notebook samozřejmě v televizorech nefungují, protože ani fungovat nemohou. Do Smart TV nelze nainstalovat ovladač pro počítač.
fran56ris*

TV si neumí stáhnout ovladače a ani aplikace,nebo nainstalovat jiný prohlížeč a podobně.

Kdo od SmartTV čeká,že se bude chovat jako počítač,ten se hluboce mýlí.

Vše záleží na výrobci jak bude přijímač často aktualizovat a čím.

Ostatně se v Menu TV ,pod symbolem zeměkoule,momentální aktualizace dají najít a také zapnout automatickou aktualizaci přístroje.

Provedl jsem aktivaci podle vašeho odkazu, a funkci HbbTV jsem aktivoval, ale funguje pouze na stanicích Nova, na ČTani na Prima to nefunguje, píšte to "není k dispozici", nevíte kde je problém?

@had186: Jestli máte TV Samsung, můžete využít jejich bezplatnou podporu chatem, mailem nebo telefonicky. Kontakty najdete zde: samsung.com/...

Ano, mám Samsung, děkuji za tip, vyzkouším.

fran56ris*

Záleží s čeho ta Prima vysílá,nemají takovou síť vysílačů jako Čt nebo Nova,která zahájila vysílání tím,že ukradla neljepší pásma Čt 1.

Prima např. u nás v Prostějově začínala s malým vysílačem umístěným na obilném sile.

A také musí mít dostatečně silný signál.

hodnocení

0x

Na ovladači TV máte řadu 4 barevných tlačítek. Zmáčkněte levé – červené a chvíli počkejte. Na obrazovce vám naběhne nabídka, podle ní si můžete vybírat co nabízí.

libor2
hodnocení

0x
Na UPC hbbtv nerozběhneš pouze pokud bydlíš v paneláku a máte společnou anténu tak jo.
hodnocení

Bydlíme v paneláku a máme zásuvku od UPC a v ní digitální kanály kabelové televize. Nevím, zda se tomu dá říkat společná anténa. Tak jo nebo ne?

hodnocení

0x
Me jde hbbtv jen na antene. Staci zmacknout cervene tlacitko a vybehne vam nabidka.

fran56ris*
hodnocení

0x

Anténa na normální pozemský příjem + připojení na internet, nejlépe kabelem, WiFi připojení moc nestíhá.

hodnocení

To budu mít v dohledné době na chalupě - TV Samsung a Wi-Fi adaptér , Internetové připojení od O2, rychlost 6 - 8 Mb/sec.

Myslíte, že HbbTV nepůjde?

libor2
ne.prosmejdi obývák musíš tam mít ještě jednu zásuvku na společnou anténu
hodnocení

Máme tam zásuvky 2 - tzv. starou a novou. Tak ta stará bude asi společná anténa, kde by ovšem byly jen analogové kanály pro starší televizory. Já jedu na tu novou, kde jsou kanály digitální.

fran56ris*

Text by se měl zobrazovat v pohodě.Ovšem videa např.na Youtube nebo iTv,to bude problém.

Pozn. k chalupě !

vernon
Úplnou katastrofou je připojení přes vesnické WiFi, kde je agregace 1:5 nebo větší a max download horko těžko 15 Mb/s a všichni se rozhodnou že si pustí Hbb.tv nebo videa z YouTube...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]