Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krkolomné ukončování apllikací na android6

Od: jarina odpovědí: 4 změna:

Prosimvás, dají se na androidu 6 na smarthponu s dotykovou obrazovkou a tlačítky (home[uprostřed],back,switch - klasika) nějak "normálně" ukončovat aplikace?

Zatím jsem si všiml, že pokaždé když v aplikace dávám tlačítko Back (*) do té doby než zmizí... Jenže když pak čas od času dým tlačítko switch (nevím jak se mu říká), tak zjistím, že ta aplikace zustala dá a je spuštěná a musím manuálně se dotknout křížku nebo ji odšmahnout doprava.

1. Je nějaký jiný způsob jak ukončit aplikaci (*), než opakovaným mačkáním back

2. Je nějaký způsob jak ty aplikace doopravdy ukončit v okamžiku, kdy beží a jsem rozhodnutý ji ukončit? A né jak otrok dávat místo toho tlačítko switch, hledat ji v tom rolovacím seznamu a odtáhnout doprava nebo mačkat křížek?

Nebo je to celé "schválně" takhle vymyšlené, aby se aplikace neukončovaly, ale jen zůstaly běžet a byly vidět v tom seznamu? Pak je to ale postavené na palici protože nejn že se zaplňuje pamět (nechápu kdo to vymýšelel, když pomalu 2GB nestačí na 5 aplikací, na starém mobilu se 128MB mi to stačilo na 8 normálních aplikací, pokud to zrovna nebyla Opera mobile :) ) a také je ten seznamběžících aplikací dlouhý jak Italské špagety

3. Je nějak možné přepínat spuštěné aplikace na jednoduše jako na pc udělá zkratka ALT+TAB nebo ALT+ESC?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Máte v Nastavení volbu "Tlačítka"?
Tam si můžete ke každému z těch tří tlacitek navolit,co které tlačítko má dělat.
To Nastavení bych doporučil více prostudovat,protoze by tam mohlo být i omezení běhu aplikací na pozadí.Aspon mám pocit,ze jsem to někde viděl.
K bodu 3: lze to právě přes to podmenu Tlačítka.

vernon
hodnocení

0x
Ty aplikace samozřejmě na pozadí spuštěné NEJSOU (až na výjimky kdy je to potřeba), pouze zůstanou v operační paměti jako neaktivní proces, aby je bylo možné příště rychleji spustit. Pokud se při spuštění jiné aplikace stane, že je nedostatek operační paměti, systém takovou neaktivní aplikaci s operační paměti odstraní. Nemá žádnou cenu a je naprosto zbytečné, takový neaktivní proces z paměti odstraňovat ručně!

jarina
hodnocení

a) to nastavení Tlačítka , bohužel to tam nevidím, kde by to asi mělo být?
Wireless & networks
Device
Personal
System

b) Takže je to něco jako Pozastavený (suspended)proces na počítači x86-64? I tak se mi to nějak nezdá, protože stále má otevřené handly a prostředky.
A mě to otravuje z toho důvodu, že právě v tom seznamu aplikací mám aplikace, které teda jakože neběží, jsou neaktivní, už o nich nechci vědět, ale stále tam překáží vizuálně

Jsou to spíš nedávné aplikace, ne spuštěné. Měli by jít "odhodit" :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]