Nejste přihlášen/a.
Mohl by mi někdo vysvětlit v androidu význam zapnutí GPS v "quick settings" androidu (když přejedu z horního okraje dolu a kliknu zobrazí se mřížka s nastaveními - wifi, bt, úsportný režim, gps, svítelna , vypnutí apod):
1. Zajímá mě co přesně znamená, když bude GPS v tomto nastavení:
VYPNUTO: znamená to, že gps bude po tu dobu zakázaná a žádná aplikace nebude moci přistupovat k gps souřadnicím?
ZAPNUTO: znamená to, že GPS bude neustále zapnutá a aktualizovat polohu? Nebo jen že bude povolena ale nikoli permantně hledat polohu, ale jen když bude spuštěna nějaka aplikace, která bude chtít číst polohu.
2. Může GPS v mobilu zjišťovat polohu kdy chce, nebo k tomu ve všech vyžaduje povolení (dát Ano v dialogu, zda něco smí číst a nebo pokud je toto povolení permantnentí)?
3. Ikona GPS (špendlík/lísteček) indikuje, pokud je GPS aktivně zapnutá a sleduje polohu?
ad1)vypnuto je vypnuto, aplikace která ji potřebuje buď požádá nebo nebude fungovat jak má. Sledování polohy google, pokud je zapnuté, to si případně bere polohu i z mobilní sitě a wifi, tomu vypnutá GPS nevadí, jen přesnost není taková.
zapnuto je zapnuto a podle mé zkušenosti záleží na verzi androidu, staré verze to měli opravdu zapnuté a desně to žralo baterii a mám dojem, že od v5 se poloha zapne podle požadavku aplikace
ad2) to záleží, pokud je zapnuté a aplikace má oprávnění tak si sáhne podle potřeby pro polohu. Pokud nemá pak nemůže, ale potom to postrádá smysl. Tedy pro většinu aplikací, (mapy, navigace, endomodno) to povolené mám, GPS trvale zapnutou a aktivuje se jen pro aplikace které ji potřebují, nezdržuje to dotazy, aplikace hned funguje a i poloha
ad3) ano
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.