Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se optat mám v autíčku pro děti tyto 2 baterie
zapojené sériově k autícku byl dadán takový obyčejný adaptér /...chci se zeptat mohu tyto baterie nabíjet chytrou nebo obačejnou autonabíječkou?
děkuji
Můžete nabíjet běžnou nabíječkou na "autobaterie", ale musí umět nabíjet 6V akumulátory! Třeba doma co mám z Lidlu to umí. Případně tedy i 12V nabíječkou v sérii, ale já bych to aspoň jednou za čas nabil jednu po druhé, už jen proto, že nemusí být úplně stejné a každá tak při zapojení do série může mít po čase jinou kapacitu a ta "vybitější" bude pořád trpět víc a víc.
mam z lidlu také je tam na 6V na motorky. no bateri již jsou zapojeny seriově a kontakty zality takze jedina moznost nabijet tedy 12V? nebo bude lepší je nějak rozpojit a nabíjet tema 6V? jeste doplnim ze baterie jsou vybity asi 2 roky tak nevim jestli neodesli
Tak jestli jsou zalitý tak bych to asi nechal jak to je a nabíjel v sérii. Ale pokud jsou dva roky vybitý, tak se obávám, že už to budou mrtvoly
kdyz tedy nepujdou nabit existuje nejaka autobaterie kterou bych mohl zamenit za tyto dvě 6v baterie? proste tam bude jedna 12V ale nevim aby mi neshořely motůrky
Jsou to AGM baterie, podle doporučení výrobce by napětí při nabíjení nemělo překročit 7,5V a proud max do 3A pro 6v baterii a cyklický provoz... zde Baterie jsou uloženy delší stranou k sobě? Nebo jinak? Při rozměrech 150,2 x 49,6 x 94,1 (98,7 s kontakty) se pokusíme navrhnout podobnou třeba 12V-oltovou, pokud dáte uložení v autíčku (ještě lepší bude změřit skutečný prostor pro baterie - popř.rozměry schránky, pokud tam je... a motory neshoří, ani regulace, napětí bude identické... a pokud byly dva roky mimo provoz, budou i tvarově deformované...nejen elektricky..
Možná by se tam vešel tento
Nebo tento a možná i větší...až budeme mít rozměry "schránky"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.