Nejste přihlášen/a.
Existuje nějaký způsob, jak fotit se smartphonem s android 6 do něco jako rawu? Protože i když sjem fotil v denní dobu, (silné difuzní světlo zatažené oblohy) venkovní scénu (tedy ideálně vše ostré, vše daleko), tak kvalita fotek je žalostná, jsou jako interpolované na 2násobné rozlišení a ještě k tomu prohnané redukcí šumu a ještě s bídným kontrastem a s vypatlanými bavrvami.Existuje alternativní fotografická aplikace pro android? Dokáže to zlepšit výsledek podstatně. Vím sice že miničip v smarthponu se nedá srovnávat s Nikon D5, ale přeci za dostatku světla a ostření v dálce bych očekával dokonalou fotku i ze zapráskaného smarthonu.
foťák má světelnost 2, 13 MP. model Sony IMX258 s PDAF. Jak velkou vliv má na rozdílnost kvality fote
Může mít i vliv, že čočka foťáku je ještě přelepená (průhledná , zabarvená do modra)
Co pamatuji vaše dotazy (občas pokládané i opakovaně), tak to vypadá to, že jste si k Vánocům z Čičiny poprvé koupil: AC-DC zdroj, LED, multimetr a levný mobil a začal jste si hrát. LED jste s velkým údivem zničil připojením k zapnutému zdroji s vyšším napětím, multimetr vlastně ani netušíte co měří a levným mobilem s pidičipem chcete fotit do raw přes igelitový pytlík.
Aniž byste se po informacích pídil, rovnou zakládáte naivní neúplné dotazy, zato s gustem třeba zkritizujete tylerhall za to, že pro porovnání vložil obrázek dle vašich slov: "zmenšená fotka z 13 na 1,92 MP je naprosto nicneříkající o kvalitě obrazu v tomto tématu" (dovolím si nesouhlasit, protože reálně 80% mobilů nedokáže fotit tak, aby i v tomto rozlišení byla fotka kvalitní), přitom sám jste jste ze záhadného důvodu raději ani nenapsal to hlavní, tedy typ mobilu a verzi FW a vložil jen miniaturní výřez - modrou šmouhu - focený přes igelit bez jakýchkoli informací o nastavení i zařízení.
Koupil jste si z Čičiny ještě něco, na co se můžeme těšit že budete pokládat další "inteligentní" neúplné dotazy?
Neberte to jako že vám nadávám, pouze se vás snažím nasměrovat k tomu, abyste nepokládal dotazy jako malé dítě (tedy předpokládám, že 15 vám už bylo, když si objednáváte věci z Čičiny, ale o moc víc asi ne, že?), ale takové, na které máte šanci dostat užitečnou odpověď.
K vaší otázce:
1.Fotit přes igelit nemá smysl.
2. Zkoumat pixely 1:1 u levného mobilu a ještě k tomu focené přes igelit tuplem nemá smysl.
3. Pokládat takovéto otázky a neuvést typ zařízení a FW rovněž nemá smysl.
Ta LED byla připojena ke zdroji s omezením proudu, možná se na ní obevilo na ní po počáteční dobu objevilo skutečné napětí výstupu místo napětí odpovídající maximálnímu proudu, odpovědi byl hodnotné.. A u multimetru jsem se ptal na souvislost proudu a času, škoda žes neporadil. Mám hluboké znalosti elektrotechniky.
A ptal jsem se po aplikaci pro focení do rawu pro android. Když to umí jiné mobily.
A k čemu potom ty fotoaparáty mají to množství megapixelů? Aby se srovnávaly fotky zmenšené na 2MP%? Potom by asi rozdíl mezi smartphony, komapkty a fullframe zdrcadlovky nebyl v kvalitě a vyšly by nastejno.
reálně 80% mobilů nedokáže fotit tak, aby i v tomto rozlišení byla fotka kvalitní. Potom to logicky není nicneříkající, ale rozhodující o kvalitě foťáku
Protože 1:1 výřez je směrodatný, proto jsem ho vložil, ne fotku zmenšenou na 1/10, viz výše. nesouhlasím
jarina:
ohledně megapixelů - kdybys o tom trochu něco věděl, tak bys pochopil, k čemu je dobré mít mnoho MPX, přestože dobré fotce na A4 stačí kolem 8 MPX a víc už okem nepoznáš rozdíl
Ono je to všechno na dlouhé povídání jako, že počet MPX udávaný u snímacích čipů je udávány absolutně, tzn. pro černobílý obraz, v barvě je těch MPX méně jak třetina a vše se dopočítává...
Atd...atd...atd... a to se ještě nerozepisuju ohledně ostatních dotazů.
Více megapixelů je podmínka pro více detailů. Ale ne postačující (už jednak kvůli digitálnímu zoomu). Jsem expert na digitální foťáky, nepotřebuji diskutovat o základních věcech, ale upozorňoval jsem na nepřípustnost zmenšovování fotek, pokud chci srovnávat rozlišení snímače.
Samozřejmě že na pozorování obrázku na určité ploše stačí určitý počet megapixelů, protože oko není mikroskop, ale to s vlastním rozlišením fotoaparátu vůbec nesouvisí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.