Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač eta 401 standard

Od: erik* odpovědí: 10 změna:

Zdravím.Mám vysavač eta 401 a chtěl bych vědět jestli se dají koupit součástky do motora.(rotor,stator,uhlíky,vinutí)Cena.Díky

Vysavač eta 401 standard

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já odhaduju, že tohle už je muzejní kousek.

Asi pět roků zpátky jsem sháněl díly na jiný vysavač Eta. To mohl mít přes deset roků. Šel koupit pouze kompletní elektromotor a jeho cena byla skoro stejná jako celý nový vysavač.

Možná u někoho z opravářů něco seženeš. Zkus se někde v okolí zeptat.

A pokud nemáš motor mechanicky poškozený, tak stačí vyměnit ložiska a uhlíky. Pokud máš poškozené vinutí, tak se dá elektromotor nechat opravit (převinout) ale to je taky za peníze. Protože je to komutátorový motor, tak cena převinutí bude vysoká.

Lituji, ale lepší radu pro tebe nemám.

hodnocení

0x

Netuším, odkud jste, ale v Praze je firemní prodejna ETA na Žižkově, v Seifertově ulici č. 27. Mají tam leccos, ale díly na tenhle typ už asi těžko. Poohlédl bych se po různých "bleších trzích", tam by se možná dalo taky něco sehnat.

hodnocení

0x

Rotor i stator převinu - cca 1500 Kč

doplněno 14.04.13 19:09:

Tak aby byl celý motor funkční - levnější převinutí jedině v Číně!

Samozřejmě cena nového vysavače je i do 1000 Kč.

erik*
13.04.13 20:50
hodnocení

to určitě

jurij*
hodnocení

0x

dodporučuji vám koupit ten samý vysavač na bazošu za 500 funkční

host*
hodnocení

0x

I na poměrně nový ETA 0440 už se nedá sehnatorigoš agregát nebo motor, natož na ETA 401. Takže možný zdroj náhradních dílů je vrak s fungující částí někde ve sběrně nebo poptávánímu u známých. Ze sběrného dvora ho už těžko získáte (co se tam dá už se nedá získat).

Dotaz: má jít po rozebrání motoru vysavače a vyjmutí uhlíků, aby se nedotýkaly lamel komutátoru, vyndat rotor motoru volně, nebo je ložisko pevně zalisované v plastové přírubě motoru? Horní část rotoru s ložiskem je volná, dá se s ní otáčet, ale drží druhým koncem v ložisku a v přírubě.

panini*
hodnocení

0x

Podle mě se spíše vyplatí pořídit vysavač nový. I kdyby se sehnaly součástky na tento starý vysavač,tak už levněji výjde koupit nový vysavač.

Já myslím, že tazateli ani tak nejde o vysávání, jako spíš o vlastnictví funkčního "veterána". Mám tenhle vysavač taky. Před pár lety mi ho věnovala přítelkyně. Vyčistil jsem ho, namazal a uložil do regálu. Na obyčejné vysávání je ho škoda. :D

zdechobot
hodnocení

0x

Dobrý den,

uhlíky na ETA 401 Vám zašlu darem a poštovné si uhradíte. Ing. Chobot

erikretr*

A kolik by bylo poštovné?,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]