Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna IP adresy - TL-WR741ND

Od: duduv odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, potřeboval bych změnít IP adresu u wifi model: TL-WR741ND

Mohli byste mi prosím poradit jak? Děkuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

0x
Přes administraci. Zadej do vyhledávače IP adresu routeru, naběhne ti úvodní stránka a pokud znáš heslo, dostaneš se do nastavení.
duduv
hodnocení

Tam jsem se dostal, ale nic se tím nevyřešilo, není to kde a co nastavit.

jaroo
hodnocení

0x

Adresu čeho? klientského zařízení? ip routeru a popř rozsah? nebo wan ip (pokud to jde)? jsi si jistý že víš co cheš dělat nebo ti to někdo nakukal?

hodnocení

0x

IP adresu pro každé zařízení připojené do sítě přiděluje každý router pro svoji WiFi síť tak, že mění koncové číslo u základu : 192.168.1.xx nebo 192.168.0.xx. Z továrny má každý router nastavenou IP adresu - základ, který se nedá měnit.

vernon
U většiny routerů a u TP-linku taky, se dá změnit aspoň poslední číslo v IP adrese routeru.

hodnocení

0x

mám sice model 842, ale mám v to v Network - LAN

Pokud se bavíme o IP adrese samotného routeru

Změna IP adresy - TL-WR741ND

internet
hodnocení

0x

Nevěř polovině příspěvků. Po resetu do továrního nastavení najdeš v sekci LAN 192.168.1.1 , moc bych se divil, že tam bude 192.168.0.1 nebo dokonce něco jiného

Přepiš pouze třetí část na 2 nebo 3 atd. Pozor jen, pokud je víc routeru třeba, i od poskytovatele WiFi, v jedné řadě, aby jste neměli shodu. Dej třeba 10. Nic jiného neměň. Bude tam třeba 192.168.2.1

Pak dáš Save a restart. Tedy ale nepíšeš za jakým účelem

A pokud jsi provedl reset tak přístup do administrace je admin, admin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]