Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

NeoCube- bezpečná vzdálenost

Od: zlata* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

měla bych dotaz ohledně hlavolamu Neocube. Koupila jsem tyto hlavolamy svým synům jako dárek .

Ted jsem se na internetu dočetla , že tyto kostičky které obsahují silné neodymové magnety

mohou vážně poškodit elektronická zařízení a z tohoto důvodu není vhodné pokládat tyto hlavolamy

do jejich blízkosti. Nikde však není uvedeno jaká vzdálenost je bezpečná.

Mužete mi prosím někdo poradit o jakou vzdálenost se může jednat? Třeba do 50cm nebo tak něco?

Děkuji všem za radu

Zlata

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

2x

Dobrý den, síla magnetického pole už při vzdálenosti několika milimetrů od magnetu představuje zlomek původní intenzity. Pro Váš klid tedy stačí bohatě třeba těch 50 cm a nic se nepoškodí.

zlata*
hodnocení

Děkuji za vaši reakci , měla jsem obavu jelikož dnešní děti okolo sebe mají spoustu elektroniky ( mobil, tablet. notebook atd)

a v návodu bylo jasné upozornění : Může vážně poškodit nebo zcela zničit elek. přístroj !

nikdo*
hodnocení

0x

Magnety vadily a vadí starým CRT televizím a počítačovým monitorům, jmenovitě jen obrazovkám. Jak jsou na tom dnešní LED a plazmy nevím. Jinak nevím o ničem, čemu (jaké elektronice) by mohly magnety vadit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]