Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradí mi někdo, jakou mám zvolit kapacitu kondenzátoru pro alternátor o výkonu 30W 12V? Díky
Jak víme alternátor vyrábí střídavý proud. Nejprve by jste měl napsat, proč tam vůbec ten kondenzátor chcete připojovat a co tím chcete vlastně dosáhnout...
Předpokládám, že tazatel má nějaký alternátor v motorovém vozidle (jen mi přijde divný ten údaj o výkonu) a potřebuje odrušovací kondík, řádově to budou asi jednotky uF)
2,2μF, slouží k filtraci brumu a jiskření komutátoru, vadný kondík ruší třeba audio soustavu.
Aha, to jsem netušil, že alternátor má komutátor
Hmm, a filtrovat brum 2,2μF kondenzátorem bude asi dost beznadějné a na altrnátoru obzvlášť
zřejmě tě zaujalo to,že alternátor nefiltruje střídavý výstup ,jako napájecí zdroj.Ano,je to tak v pořádku.Dobíjení akumulátoru je účinnější právě pulzujícím proudem,než radikálně stejnosměrným.Kapacitu tu zastupuje právě ten akumulátor.Takže,pokud bys myslel,že alternátor tím nějak vylepšíš,zapomeň na to.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.