Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou kapacitu kondenzátoru?

Od: johnys2000* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, poradí mi někdo, jakou mám zvolit kapacitu kondenzátoru pro alternátor o výkonu 30W 12V? Díky :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radarbrdy*
hodnocení

0x

Jak víme alternátor vyrábí střídavý proud. Nejprve by jste měl napsat, proč tam vůbec ten kondenzátor chcete připojovat a co tím chcete vlastně dosáhnout...

bod®

Předpokládám, že tazatel má nějaký alternátor v motorovém vozidle (jen mi přijde divný ten údaj o výkonu) a potřebuje odrušovací kondík, řádově to budou asi jednotky uF)

A co se na alternátoru odrušuje?*smich*

dam®
hodnocení

0x

2,2μF, slouží k filtraci brumu a jiskření komutátoru, vadný kondík ruší třeba audio soustavu.

Aha, to jsem netušil, že alternátor má komutátor *haha*

Hmm, a filtrovat brum 2,2μF kondenzátorem bude asi dost beznadějné a na altrnátoru obzvlášť :-D

zajixxx*

Slyším prvně :) On nemá komutátor, ale 2 sběrací kroužky... a už i od toho se ustupuje :)

Odrušení altíku? Od kdy se to používá...U nabíjecího dynama (lokomotiva 150/151) tam 2 bývají...

jabraka*
hodnocení

0x

zřejmě tě zaujalo to,že alternátor nefiltruje střídavý výstup ,jako napájecí zdroj.Ano,je to tak v pořádku.Dobíjení akumulátoru je účinnější právě pulzujícím proudem,než radikálně stejnosměrným.Kapacitu tu zastupuje právě ten akumulátor.Takže,pokud bys myslel,že alternátor tím nějak vylepšíš,zapomeň na to.

JABRAKA

mnd®
hodnocení

0x

Jestli to pomůže tak si to nechte spočítat tady: danyk.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]