Nejste přihlášen/a.
Jsem dnes ve věku, který náš sociální systém určil pro odchod do starobního důchodu a PC používám jako běžný "user" denně o d r. 1993 a zastávám názor, že elektronika obecně (nejen v komunikaci) je obrovským přínosem. Asi před rokem sem vyměnil svůj klasický mobil za dotykový "chytrý telefon" s androidem. Po krátké době užívání (3 měsíce) jsem si prakticky ověřil to, co jsem předpokládal ( nevhodnost dotykového telefonu pro rychlé, jednoduché telefonování – tablet užívám také, tam je dotyk OK , totéž si myslím o mobilu,s výjimkou hovorů ). S chytrým mobilem mám tedy minimum zkušeností, a proto se chci zeptat: Mám novou Nokii C5-00.2 ( z čínského obchodu, má češtinu). Může mi někdo "po lopatě" vysvětlit, jak získat mapy (pro navigaci)? Podpora Symbianu už asi není – prostě , kdo "do toho vidíte" , poraďte mi, prosím.
V telefonu by měla být ikona aplikace Ovi maps,případně Nokia maps,po spuštění aplikace se dají stáhnout mapové podklady pro různé země.
Tohle byl návod tak před deseti lety,momentálně nevím,zda ještě vůbec funguje Nokia obchod (Ovi obchod),odkud by šla aplikace Ovi maps stáhnout,pokud by nebyla přítomna v telefonu.Bylo by třeba si v tomto obchodě aplikací zřídit účet.
Pokud aplikaci stáhnete a otevřete,měla by se objevit nabídka na stažení map.
Zkuste si prostudovat následující odkaz:
C5-00 má verzi mapové aplikace 3.04, která navigovala zdarma.
Verze map by snad měla být 0.1.29.100
Ale je to bez záruky.
Zkuste prostudovat ještě tohle:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.