Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nahradit DVD rekordér?

Od: 23maja* odpovědí: 22 změna:

Moc prosím o radu, dosloužil mi DVD rekordér a nové se již neprodávají. Prosím, co nyní zvolit k nahráván pořadů z televize - nahrávali jsme celkem dost a poté přehráváme a shlédnuté smažeme. Prosím o konkrétní tipy v rozumné cenové relaci.

Moc děkuji za rady! :);)*placni*

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Koupit moderní televizi s nahráváním na USB disk.
Ušetříte za dvd rekordér, budete mít novou televizi a tu starou můžete prodat do bazaru nebo využít na chatě.

doplněno 15.12.16 13:06:

totak: já myslím, že to kódování dělají i settopboxy - aspoň ten, co jsem měl, to dělal. Pokud chce uživatel jen nahrát, shlédnout a smazat, tak je to jedno a proč mít krabičku (a kabely) navíc.

Majo: naprosto souhlasím s Jethrem.

Jenom je potřeba si ujasnit jestli budete nahrávat na flešku nebo na disk. Některé TV mají v parametrech minimální počet GB které musí mít zařízení na které se bude nahrávat. Já sem to vyřešil jedním starším diskem z noutbůku a koupí rámečku na něj.

23maja*
hodnocení

Moc děkuji za radu. :)

23maja*
hodnocení

Moc děkuji za odpověď. Na co pak budu nahrávat ty filmy - externí HDD? A s jakou kapacitou - pamětí? Moc díky. :)

televize
hodnocení

2x

Bez nároku na techniku většinu TV programů nahrajete na http://www.sms.cz Stačí se zaregistrovat. Film odehrajete na PC nebo Smart TV

tvprogramcz.nahravani-tv./...

Bohužel sms.cz je ode dneška nefunkční.

Nahrané pořady už asi nejdou stáhnout protože když sem na tu položku kliknul tak mě to přesměrovalo na www.lepší.tv a to už je bohužel placený.

televize

Tak to nahrané mi ještě stáhnout jde

hodnocení

2x
Řešil bych to settopboxem + k němu starý hdd z notebooku a strčit do usb rámečku za 200kč. Jen je nutno počítat s přechodem na dvbt-2, chvíli bych vyčkal. Pozor, většina přístrojů kóduje nahrávku. Ta jde přehrát pouze v zařízení, které nahrávalo. Ale mám stb, který nekóduje a s nahrávkou lze dále pracovat jinde. Flešku bych nebral, lepší je ten usb hdd. Já na 80gb mám spoustu pohádek pro děcka a samozřejmě občas nahrávám z tv.
23maja*
hodnocení

Moc děkjuji za rady, jako spojojený uživatel PC se moc neorientuji v pojmu USB rámeček - nevím, co to je..ani moc nevím, co je přesně myšleno pojmem starý HDD z notebooku..takový odborník bohužel nejsem, budu vděčná za případné dovysvětlení pro laika. Moc díky za info o vhodné kapacitě 80GB - neměla jsem vůbec ponětí o vhodné velikosti. :)

MOC DĚKUJI! :);)

Kapacita není doporučená, jen píšu, co mám já. Ten harddisk lze ze starého nepoužívanéjo notebooku vyndat a vložit do usb krabičky, která se připojí k zařízení stejně, jako fleška. Je to bezproblémové, levné řešení, starý vyřazený notebook má kdekdo a menší kapacity hdd jsou k tv dostatečné.

hodnocení

0x
Nejlevnější řešení je přes settopbox s nahráváním na flešku. Akorát flash disk se musí vybírat podle rychlosti zápisu aby stíhal zpracovat objem dat který stbox ukládá. Výhodou oproti televizi s nahráváním je, že se nahrává do běžných video formátů oproti televizím které už dneska většinou záznam kódují aby se nedal použít v jiném zařízení.
doplněno 15.12.16 14:37: Samozřejmě že nákup chytroTVize je ideální řešení když má člověk doma stařenku které posílá pravidelně sběrný dvůr pozvánku na párty, nebo pro ni má místo na chatě a 12 ooo za novou ho nezruinuje. Stetobox vedle toho nemusí stát ani 1000.- i když je to krabička navíc.
O kódování nahrávek STBoxu jsem ještě neslyšel. Měl jsem spolehlivou Almu a když dožila ještě šunt Mascom a ani jeden záznam nekódoval. Normálně jsem si doma na flešku nahrál co by mi uteklo a v práci o noční z té samé flešky pouštěl na tabletu.
Co se možnosti nahrávání z televize na starý harddisk týče - chce to při koupi televize hledat v popisu funkci PVR ready. To označuje funkci, že televize umí napájet počítačový disk bez toho že by se musel kupovat dražší rámeček s externím zdrojem.
23maja*
hodnocení

Moc děkuji za radu, co pohlídat při koupi nové televize. :)

hodnocení

0x

dvd-blu-ray-prehravace-re/...

doplněno 15.12.16 18:23:

Omlouvám se za špatnou odpověď; když jsem na Heuréce vyplnil ve filtru, že chci rekordér, vyplivla mi tento přístroj.

Špatná odpověď. Tazatelka chce pořady nahrávat !

hodnocení

0x

Doporučuji koupit nějaké multimediální centrum, které se připojí k TV přijímači buď přes USB nebo lépe pomocí HDMI kabelu. Jděte na ALZA.CZ a zadejte do vyhledávače "multimediální centrum" - pak si vyberete *plac*

23maja*
hodnocení

Moc děkuji za radu. Bude každé multimediální centrum kopatibilní s mou 8 let starou televizí LG? Co ohlídat při koupi tohoto centra, aby bez problémů fungovalo..? Moc děkuji.:)

televize

Pokud stará LG není digitální tak nebude mít HDMI vstup

23maja*
hodnocení

Moc děkuji, mrknu tam.:)

hodnocení

0x

Osm let stará televize? Ta asi nahrávací USB výstup mít nebude. Takže buď Set top box s nahráváním za sedm stovek (pokud nemáte jiný alternativní přijímač s nahráváním) anebo koupit novou TV. Jinak k nahrávání pořadů nějakou opravdu rychlou flešku, ale ty jsou v ceně SSD disku, takže raději ten, má větší kapacitu než stejně rychlá fleška.

Zrovna u Lg není nikdy nic jistého. Oni nasekají úplně stejné televize v několika cenových relacích takže bez udání přesného tipu člověk vlastně neví co má doma. Nejlevnější má usb vstup pouze pro aktualizaci firmware, o pár stovek dražší, umí z USB přehrávat a o litr dražší umí už i nahrávat. Přitom vzhledově to je úplně sejná bedna. Sranda je že nejlevnější se dá upravit na tu s přehráváním poměrně jednoduchým zásahem do software *vtip* Bohužel upravit ji pro nahrávání , to už je záležitost hardware.

lgtv

Tyto TV mají tak mizerné software že se nedají mazat naladěné stanice. Hlavně u satelitního tuneru kde je spousta placených stanic. Nechají se jen přeskakovat. Při každém přeladění se musi celý seznam třeba 150 stanic přejet a upravit nové naladěné.

Snad ještě horší je chybějící sekundární Audio a chybějící funkční většinou zelené tlačítko. Slovenské stanice často vysílají Dual takže se zapne Angličtina. Ta se nechá změnit jen pracně v menu. Při každé změně programu vše dělat znova.

Zajímavý postřeh do budoucna. S usb v parametrech bych čekal všechny funkce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]