Nejste přihlášen/a.
Moc prosím o radu, dosloužil mi DVD rekordér a nové se již neprodávají. Prosím, co nyní zvolit k nahráván pořadů z televize - nahrávali jsme celkem dost a poté přehráváme a shlédnuté smažeme. Prosím o konkrétní tipy v rozumné cenové relaci.
Moc děkuji za rady!
Koupit moderní televizi s nahráváním na USB disk.
Ušetříte za dvd rekordér, budete mít novou televizi a tu starou můžete prodat do bazaru nebo využít na chatě.
totak: já myslím, že to kódování dělají i settopboxy - aspoň ten, co jsem měl, to dělal. Pokud chce uživatel jen nahrát, shlédnout a smazat, tak je to jedno a proč mít krabičku (a kabely) navíc.
Majo: naprosto souhlasím s Jethrem.
Jenom je potřeba si ujasnit jestli budete nahrávat na flešku nebo na disk. Některé TV mají v parametrech minimální počet GB které musí mít zařízení na které se bude nahrávat. Já sem to vyřešil jedním starším diskem z noutbůku a koupí rámečku na něj.
Bez nároku na techniku většinu TV programů nahrajete na http://www.sms.cz Stačí se zaregistrovat. Film odehrajete na PC nebo Smart TV
Bohužel sms.cz je ode dneška nefunkční.
Nahrané pořady už asi nejdou stáhnout protože když sem na tu položku kliknul tak mě to přesměrovalo na www.lepší.tv a to už je bohužel placený.
Moc děkjuji za rady, jako spojojený uživatel PC se moc neorientuji v pojmu USB rámeček - nevím, co to je..ani moc nevím, co je přesně myšleno pojmem starý HDD z notebooku..takový odborník bohužel nejsem, budu vděčná za případné dovysvětlení pro laika. Moc díky za info o vhodné kapacitě 80GB - neměla jsem vůbec ponětí o vhodné velikosti.
MOC DĚKUJI!
Doporučuji koupit nějaké multimediální centrum, které se připojí k TV přijímači buď přes USB nebo lépe pomocí HDMI kabelu. Jděte na ALZA.CZ a zadejte do vyhledávače "multimediální centrum" - pak si vyberete
Osm let stará televize? Ta asi nahrávací USB výstup mít nebude. Takže buď Set top box s nahráváním za sedm stovek (pokud nemáte jiný alternativní přijímač s nahráváním) anebo koupit novou TV. Jinak k nahrávání pořadů nějakou opravdu rychlou flešku, ale ty jsou v ceně SSD disku, takže raději ten, má větší kapacitu než stejně rychlá fleška.
Zrovna u Lg není nikdy nic jistého. Oni nasekají úplně stejné televize v několika cenových relacích takže bez udání přesného tipu člověk vlastně neví co má doma. Nejlevnější má usb vstup pouze pro aktualizaci firmware, o pár stovek dražší, umí z USB přehrávat a o litr dražší umí už i nahrávat. Přitom vzhledově to je úplně sejná bedna. Sranda je že nejlevnější se dá upravit na tu s přehráváním poměrně jednoduchým zásahem do software Bohužel upravit ji pro nahrávání , to už je záležitost hardware.
Tyto TV mají tak mizerné software že se nedají mazat naladěné stanice. Hlavně u satelitního tuneru kde je spousta placených stanic. Nechají se jen přeskakovat. Při každém přeladění se musi celý seznam třeba 150 stanic přejet a upravit nové naladěné.
Snad ještě horší je chybějící sekundární Audio a chybějící funkční většinou zelené tlačítko. Slovenské stanice často vysílají Dual takže se zapne Angličtina. Ta se nechá změnit jen pracně v menu. Při každé změně programu vše dělat znova.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.