Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastaveni televizoru

Od: mamlas* odpovědí: 5 změna:

Dobry den,

mohl by mi nekdo poradit jakym zpusobem vyladit na novem televizoru barvy, jas atd. Jake metody na serizeni televize se nejcasteji pouzivaji? Napadlo me pouzit ten obrazek jak se kdysi poustel na TV kdyz stanice nevysilala, ale nevim jak se tomu presne rika ;)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Říka se tomu MONOSKOP a nejlépe si vyladíte barvy a jas tak aby vám vyhovovaly, seštelování podle monoskopu nemusí být ideální, protože není nikde záruka, že vysílaný pořad je 100%, hlavně u filmů bývají odchylky.

mamlas*
hodnocení

Hm, takze neni nic obecneho co by se dalo pouzit pro sestelovani?

Stáhnout barvy na minimum, pak seřídit jas a kontrast tak aby byl obraz za momentálního okolí dobře vyditelný v celém rozsahu od nejtmavějších po nejsvětlejší části obrazu a pak přidat barvy aby byl obraz barevný a ne zase moc pestrý.

Dle monoskopu se první bod provede tak aby stupnice šedi byly optimálně viditelné od začátku do konce (JAS) a žádné sousední stupně nesplývaly v jeden (KONTRAST) a pak přidat barvy...

mamlas*
hodnocení

Dekuji za rady ;) Bude stacit tento monoskop?

postimage.org/...

stirecek*
V podstatě dle doporučení bmbx, aby byly rozeznatelné stupně šedi. Já prohledal net a tam našel kalibracni nastavení přímo na můj model.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]