Nejste přihlášen/a.
Když mám CDčka dodávaná výrobcem počítačového hardwaru (třeba ovladače ke grafické kartě, tiskárně), tak bych je třeba rád přepsal nějakými jinými daty. Co tomu brání. V čem je to jiné od CD-RW. Nemůže být vyvinuta vypalovačka, která to zvládne přepsat?
Pokud jsou lisovaná, přepsat nejdou, jde o jinou technologii. U vypalovacích-nepřepisovatelných jde na volné místo dopálit. Pokud to uživatel před vámi povolil a neuzavřel CD ale pouze svůj blok dat. Přepisovatelná CD RW nevypalují fyzicky dírky do vrstvy ale spíš puchýřky, které jdou při přepisu "vyžehlit". Napsal jsem to velmi zjednodušeně, více se popsáno třeba na wiki.
Dobrý den, je to zcela jiná technologie výroby a materiálu. Ze stíhačky také těžko uděláte větroň .
Zdravím!
Pánové to už sice napsali, ale doplním, jak mi to kdysi kdosi vysvětlil: Do vrstvy CD-R se při vypalování vypálí dírka. S tou už nelze nic dalšího dělat, ucpat jí nelze. Při vypalování CD-RW se vrstva pouze zkrabatí, ale jinak neporuší, proto jí lze zase uvést do původního stavu. Takže vypalovačka, která by zvládla obnovit děravou vrstvu prostě už z principu existovat nemůže. Je to stejné, jako byste chtěl propálenou košili opravit dalším žehlením.
já nechápu smysl přepisování CD s ovladačem grafické karty nějakými jinými daty.
Proč vlastně chcete přepalovat nějaké použité CD, když čisté stojí sotva pár korun? To je ten hlavní důvod, proč se data nepřepalují. No a druhá věc, takovou vypalovačku těžko někdo někdy vyvine a dá do prodeje, protože ten krám nebude vůbec nikomu vůbec k ničemu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.