Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojením sluchátek k TV se vypnou vestavěné

Od: goranek* odpovědí: 8 změna:

Zapojením sluchátek do TV se vypnou vestavěné reproduktory, tak že kromě méně slyšící osoby se sluchátky ostatní členové rodiny jsou bez zvuku. Starší TV uměly předat zvuk do sluchátek tak i do vestavěných reproduktorů. Lze technicky provést aby sluchátka měly zvuk současně s vestavěnými reproduktory? Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vyřešil jsem to přes konektor SCART televizoru, který má na konektorech 1 , 2 , 3 a 4 výstup zvukového signálu, který jsem použil pro sluchátka. Tím nedojde k odpojení zvuku telervizoru.
-miro

doplněno 08.12.16 19:26:

Již dlouhodobě takto používám sluchátka bezdrátová. Ještě by se dalo využít cinchu přenášející zvokový signál, pokud je telvizor těmito výstupy vybaven

Připojením sluchátek k TV se vypnou vestavěné

hodnocení

1x

Bez zásahu do TV to vyřešíte tak, že koupíte externí aktivní reprobedny (stejně zvuk z věstavěných repro je dnes neposlouchatelný) a jack rozdvojku. Ze sluchátkového výstupu TV pak jedním koncem rozvojky budete napájet sluchátka a druhý povede do aktivních reprobeden. Nastane pak ale možná situace, že při rozumně nastavené hlasitosti suchátek bude mít signál pro aktivní reprobedny poměrně malou úroveň. Proto je vhodné použít slychátka s regulací hlasitosti (dá se koupit i samotný kablík s potenciometrem, ale vychází to docela draho, tuším ho dělá Koss). NaTV pak nastavíte vhodnou vyšší úrověň hlasitosti pro reprobedny a na sluchátkách se hlasitost upraví tím potenciometrem.

jabraka*
hodnocení

0x

v konektoru je vestavěný kontakt,který vsunutím jacku rozpojí přívod do repro.Propojit to by znamenalo dost komplikovaný zásah do TV.

JB

hodnocení

0x

Výborně, něco takového se mi taky hodí, chci mít zároveň zvuk z telvize i v druhé místnosti, abych ji nemusel mít zbytečně nahlas.

doplněno 19.12.16 16:07:

Mno, redukce SCART mi konečně přišla poštou. Měl jsem to na to, abych nemusel mít trelevizi příliš nahlas, když ji chci slyšet zároveň v kuchyni i v obýváku.

Zkušenost: jak popsali ostatní, výstup ze scart nereaguje na ovládání hlasitosti ani na mute, je to prostě jiný zvukový okruh. Druhá nevýhoda je, že oba zrdroje mají fázový rozdíl, který způsobuje jistý echo efekt a pokud jste v dosahu obou, na poslech je to dost nepříjemné.

petula00*

Ten samý problém jsem měl i já už dříve.tady se to taky řešilo. poradte.cz/...Mám to přes optický výstup na koax/optical konverter a z něj na aktivní reprobedny(interní repro stojí za ...) a bezdrátová sluchátka.potud vše v pořádku.Má to ale jeden nedostatek,že nejde DO od TV ovládat hlasitost Exter.repro.prostě se musím zvednou z křesla a hlasitost zcýšit na axt.reprákách.Ale při rozumné hlasitosti si přijdou na své jak slyšící tak méně slyšící.Zkoušel ,jsem také variantu zapojit ten Taishan přes sluchátkový výstup,ale není to ono.

Ale uvažuji,že zkusím tu variantu jak tu byla dnes naznačena přes ten scart.

Připojením sluchátek k TV se vypnou vestavěné #2
Připojením sluchátek k TV se vypnou vestavěné #3
Připojením sluchátek k TV se vypnou vestavěné #4
fran56ris*

Varianta s vývodem ze Scartu Ti,co se týká ovládání a kvality zvuku,vůbec nepomůže.Mám obojí a z obou vychází signál naprosto stejné úrovně a síly,který je potřeba dál zpracovat (zesilovač,zvuková karta atd.) *nevi*

petula00*
fran56ris*

Proč mě to ukazuješ,ten mám taky.Odpověděl jsem na to,že to zkusí vytáhnout ze scartu , jestli to bude lepší.Tak říkám zodpovědně,že nebude.Mám OBĚ varianty a signál má stejnou kvalitu.Je to už jasné?*bzum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]