Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je zapojený zvonek na trafo?

Od: dekon odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám doma v domě zvonek zapojený na trafo 24V.

Jak je tento zvonek zapojený? Potřebuji si koupit nový zvonek jelikož starý mi odešel a změřit si napětí.

Děkuji vám

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pozor na to, že zvonky bývají napájeny stejnosměrným proudem. Pokud tedy máte jako zdroj skutečně střídavý proud z trafa na 24 V, tak musíte dát před zvonek usměrňovací diodu.

doplněno 09.12.16 13:03:

Měl jsem na mysli ty zvonky od Vietnamců*hi*

111®

blbost je to s usměrňovačem. Na střídavý proud se prodávají také zvonky, a pokud koupí s Wágnerový kladívkem tak je to jedno čím to napájí

Nechal bych vše při starém.

hodnocení

2x
Váš zvonek je zapojený zřejmě standardně, teda jeden vodič od zvonku vede přímo na trafo a druhý vede také na trafo, ale je přerušený tlačítkem. To je teorie.
V praxi Vám ke zvonku prostě přicházejí dva vodiče.
.
Demontujte špatný zvonek a v prodejně ho ukažte odborně školenému prodavači. Ten Vám nabídne podobný. Většinou.
.
Jste si jistý, že odešel zvonek? Měřil jste napětí na zvonkových svorkách? Při stlačeném tlačítku? A napětí na výstupu z trafa?

dekon
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]