Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mam otázku..Chtěl bych hifi equalizer z 90let na doplnění sestavy mam receiver Yamaha HTR 6130 a kněmu další komponenty z 90let.Je možné k takto novějšímu receiveru toto dodat třeba k posílení kazetáku nebo cd přehrávače?děkuji
Myslíte že se tim přihorší?každopádně me šlo o to jestli v tom neni technický problém.Myslel jsem tim dnešní receivery přeci jen časy hifi dob kdy se dávaly dohromady sestavy v několika komponentech jsou asi minulostí tak má otázka patřila k dnešnim receiverum a použití equalizeru.dá se říct že jste mi na to odpověděl.
Hi-Fi equalizer, tak obojí nepůjde, buď equalizer nebo Hi-Fi. Ale teď vážně.
Equalizer se v 90. letech zapojoval na zesilovači do tzv. monitorovací smyčky pro magnetofon - do svorek tape rec L/R a tape play L/R. A zesilovač musel mít funkci TAPE MONITOR. Při její aktivaci dochází v zesilovači k rozpojení signálové cesty mezi zdrojem (např. CD) a výkonovou částí zesilovače a signál do koncové části zesilovače prochází magnetofonem a umožńuje u tříhlavých magnetofonů okamžitý odposlech při záznamu přímo z pásku. To je u tříhlavých strojů nezbytné pro nastavení záznamových parametrů bias a citlivosti.
Běžný vstup TAPE REC/PLAY pro zapojení equalizeru nestačí. Letmo jsem kouknul na manuál Tvého receiveru a dle mého názoru funkci TAPE MONITOR nemá. Pak lze zapojit equalizer pouze přímo do signálové cesty např. magnetofon - receiver, to bude fungovat, ale po přepnutí vstupu na např. CD bude equalizer mimo. Nebo bude nutné zpřeházet kabely. A samozřejmě zvuk radia equalizer neovlivní nikdy, tam jde signál do výkonové části přímo.
Moc tyhle dnešní audio-video kombajny neznám a ani mě tahle třída nezajímá. Doporučuji si před případným nákupem equalizeru něco přečíst o zapojení a porovnat s možnostmi receiveru.
Equalizer může mít přínos pro oživení starých záznamů z kazet, jinak je to zvukové kurvítko.
Užasně jste mi to popsal a děkuji...ano muj receiver tape monitor nemá ani jsem o poslech stanice přes eqvalizer nepočítal a i by se mi to zdálo zbytečné.jde mi o kazeták přesně jak píšete starší nahrávky nemají takovou dynamiku tak jsem myslel že bych jí tim posílil a zároven si doplnil sestavu o další kousek.Jen pro příklad uvedu typ eqvalizeru nebudu se ted ptát na jeho parametry a tak spíš by mě zajalo jak by jste ho připojil.Určitý způsob v hlavě mam ale nebojim se zeptat..Příklad model Sony Graphic Equalizer Seq-411.
bmbx: Tomu jsem se smál včera večer..., ale nechtěl jsem tazatele urazit a smát se "nahlas"..
Jinak mi trochu není jasné, proč ke komponentům Yamaha volit equalizer Sony..(když už tedy ten equalizaer mermomocí chce).
Zde je Yamaha EQ-550:
který by mi k tomu ostatnímu pasoval..
Zde je možné zapojení do sestavy:
tady další možnosti:
doplněno 08.12.16 08:59:
Ale opět zdůrazňuji, že to s HiFi nebude mít moc společného...a řešil bych to jinak..
Ten equalizer jsem dal jako ukázku na dotaz jak ho připojid na receiver(šlo mi o ty stupy a výstupy na zadní straně přístroje) coš jste mi ukázal a o to mi šlo to mě zajímalo.Děkuji za další ukázku možného modelu.
K tomu zda je nutný nebo ne by jsme tu vedly nekonečnou debatu plnou názoru pro a proti..každý má jiné názory a plně to respektuji.Důvod mé otázky na tomto portále byl tudíš vyřízen co jsem potřeboval jsem se dozvěděl.Všem Děkuji za hodnotné rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.