Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyladit preexponovanou fotku

Od: bender* odpovědí: 6 změna:

Zdravim,

mam par fotek (vlozena fotka je nepovedena a slozi pouze jako priklad, abych lepe vysvetlil co potrebuji. Obloha vypada na teto fotce stejne jako na fotkach, ktere bych potreboval upravit), ktere jsou prexponovane. Potreboval bych se nejakym zpusobem zbavit svetelneho znecisteni (cehoz sem dosahl pri foceni mensi dobou expozice, ci mensi hodnotou ISO). Bohuzel par fotek jsem prestreril a rad bych je vsechny upravil do stavu, jako me ostatni fotky z te noci, tedy bez svetelneho smogu. Fotky mam focene v RAW formatu a mam v PC Zoner studio. Nasel by se zde nekdo kdo by mi poradil jak udelat nocni oblohu tmavsi, pokud mozno bez zluteho oparu, ktery je videt na prilozeny fotce?

Jak vyladit preexponovanou fotku

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

3x

zkuste si pohrát s kontrastem a sytostí

doplněno 06.12.16 21:50:

Dalo by se s tím ještě pohrát, sloučení a přechody barev jsou katastrofální.. Ale pro negrafika je tohle asi nejjednoduší cesta :)..

doplněno 06.12.16 22:24:

Bohužel jsou barvy už v původní fotce slitý, lepší to asi o moc nebude..

Jak vyladit preexponovanou fotku #2
Jak vyladit preexponovanou fotku #3
bender*
hodnocení

to je ono, jak bych to potreboval, ale jak se snazim, tak porad nemuzu dosahnout vysledku jako vy.

zde je priklad jedne fotky (1.jpg) a moje uprava jak se mi zatim povedlo nejlepe (2,jpg)

Jak vyladit preexponovanou fotku #4
Jak vyladit preexponovanou fotku #5

Takhle jak jste to upravil, to stačí, vzhledem ke kvalitě fotek. Já osobně bych se touhle - nezlobte se - hrůzou ani nezaobíral a hodil to do koše, z disku, z planety... Můžu se zeptat, čím je to foceno?

hodnocení

2x

Z RAWu by to neměl být problém, upravit úrovně jak převedla @ria, záleží na tom, jak moc je to brutální. Ovšem ještě lepší (a pracnější) by bylo fotky v druhé fázi upravit ve vrstvách fotoeditoru tak, aby fotka měla nějaký rozsah. Obrázek co upravila @ria, tam třeba v důsledku ztmavení zase zmizela záclona a vůbec vnitřek rámu okna. To uvádím jen pro příklad-záleží na tom, co do obsahu a dojmu má fotka představovat.

jarina
hodnocení

0x

úprava je triviální, stačí upravit vhodně úrovně (od oka to bude namapovat rozsah 0-255 na 0-50, případně nějak zaoblit tu křivku)

jofa*

Jak jste to upravil, vzhledem k výchozí kvalitě fotografie, je dobrý. Nemusíte upravovat celou najednou, můžete si vybírat jen místa a postupně dotvořit.

Jak vyladit preexponovanou fotku #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]