Nejste přihlášen/a.
Máte někdo homemade laboratorní zdroj? Sháním osvědčenou konstrukci.
Regulovatelný 0-cca 30V, max 3A, omezení proudu, signalizace omezení LED.
Na netu je vícero konstrukcí, ale všechny víceméně problémové, dle diskuzí. Proto spíše někdo jestli má praktickou zkušenost.
Jistě jsi narazil i na tento:
Je to jeden z méně problémových a funguje OK.
A nebo rovnou takto:
Před lety jsem zdroj postavil (ne z té stavebnice), doplnil měřáky a není s ním problém.
Jo, hw.cz, tohle jsem viděl, ale právě ta diskuze pod tím, mě odrazuje .
Na tu čínu jsem koukal taky, ale nemá signalizaci omezení proudu, nebo teda blbě vidim.
V doprovodném článku sice odkaz na původní pramen je, ale přesto ho sem pro lepší přehled přidám: electronics-lab.com/...
Levná stavebnice za pár euro je na banggood.com/...
Klasika se starou dobrou 723 a 2SC5200 je na eleccircuit.com/...
Nebo návod s několika operačními zesilovači i s obrázky na diyfan.blogspot.cz/...
Nejdražší položka bude samozřejmě vhodný transformátor a nejobtížnější pro běžného domácího kutila bude výroba vhodné krabice, nabízí se například možnost použití krabičky z vykuchaného zdroje z PC.
Flajzar dobrý, ale předražený, jako vše od něj, ta čína furt nevim jestli má indikaci limitu proudu.
Samozřejmě bych šel do hotového, ale profi skřínku mám, měřáky také a samosebou i trafo, chladiče, zdířky i přepínače také.
K té číně jsem dohledal toto, takže ledku na limit proudu to má, takže to asi zkusím.
Technical specifications:
Input voltage: AC 24
Input current: 3 A (maximum)
Output voltage: DC 0-30V(adjustable)
Output current: 2mA-3A (adjustable)
output voltage ripple: maximum 0.01%
The circuit features:
All straight cutting components, convenient installation and repair
Easy to adjust output voltage
The LED indicate Output current limit
Overload Or malfunction provide protection
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.