Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize 80 cm do 13.000,-

Od: wizkid odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

vím, že takových dotazů před Vánoci už máte po krk, nicméně chtěl bych od vás poradit s koupí televize.

Rád bych koupil tatíkovi novou televizi. Je to nenáročný divák, který polovinu času u televize prospí. :) Do obývací stěny se vleze TV s šířkou 75 cm, takže úhlopříčka 80 cm by neměl být problém.

Jeho další požadavek je, aby to mělo připojení k internetu (nejlépe WIFI). Na internetu sleduje zprávy, počasí a videa na YouTube. Takže hledáme SMART televizi?

Dále potřebuje, aby to načítalo obsah z flashky, ze které by rád sledoval filmy, které mu stáhnu z internetu (formát .avi popř. .mkv).

Brácha si chce kupovat PS4, takže nejlépe nějakou TV, do které půjde zapojit. Toto však není podmínkou, brácha toho víc nakecá, než udělá.

Barva: nejlépe černá
Cena: max 13.000,-
Preferované značky: LG, Samsung - není podmínkou
Garance DVB-T2

Asi je vám jasné, že sám tomu prd rozumím, takže budu rád za jakýkoliv tip. Uvítám také rady na co si dát pozor, resp. co v této cenovce by měla mít každá TV.

Co třeba říkáte na tento stroj: czc.cz/...

Děkuji za vaše odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co třeba tento - Samsung UE32K5502, sice to není poslední model, ale do cca do 10 000, má dobrý obraz a světe div se, dokonce i dobrý zvuk...

doplněno 02.12.16 21:26:

Jedná se o totožnou TV jak 5572 s tím, že 5502 nemá satelitní tuner...záleží, který signál preferujete, zda jen pozemní nebi i satelit...

wizkid
hodnocení

Spíše bych šel do té 5572 i přesto, že satelit naši nemají, ani neplánuji kupovat... alespoň budu vědět, co koupit příští Vánoce.

hodnocení

0x

Teď jsme kupovali pro dceru Samsung UE32K5572. Je to Full HD, 80 cm, Smart (WiFi), 2 x USB, 3 x HDMI, dekodéry T2, C a S2 (na satelit), černá. Na ALZA.cz je za 9990,- Kč. Pro satelit Skylink nutno dokoupit modul IRDETO (ALZA - typ Smith, cena 799,-, pak platit Skylinku měsíčně, zatím, 70,-Kč servisní poplatek). Jinak západní stanice možno přijímat bez modulu, nutno pouze instalovat anténu pro satelit a naladit stovky stanic (ale pouze v cizích řečích). Pozemní vysílání (DVB-T) bez problémů, citlivost dobrá. Obraz i zvuk perfektní, podívejte se na recenze na netu. Já mám už dříve koupené dvě UE32J5572, vybavení prakticky stejné a zatím spokojenost. Možno surfovat na inrernetu (máte-li doma internet-router, tak přez WiFi), filmy na YouTube, nahrávání z TV na ext.HD, flešky , přehrávání filmů v AVI, MOV, VOB a dalších, fota, z fleš, HD, PC, NB, mobilů a.t.d. Malá nevýhoda- nahrávky pořízené na této televizi jdou přehrávat pouze na té, na které byly pořízeny, nejdou na jiné, nebo na PC (ochrana DRM). Ale to má snad většina výrobců.

Takže tolik ode mne. Přeji šťastnou ruku a dobrou koupi.

vernon
hodnocení

0x
Samsung UE32K5502 je výborný SMART televizor, má ho kamarád v ložnici. Na LG se vykašli.
tomas11*

pro - wizkid - škoda že nemáte větší místo , když porovnám 80cm uhlopříčku (vlastní zkušenost ) a třeba 108 cm neb 123cm tak ty větší dle mne vycházejí v zobrazování lépe.Ale může to být jen můj názor.

doplněno 03.12.16 14:53:

a do ceny by jste se vešel.

wizkid
hodnocení

80cm úhlopříčka je na dnešní poměry prcek, ale bohužel naši netušili, když před cca 30 lety kupovali obývací stěnu, že by někdy potřebovali pro televizi více místa. :)

stir*

a jinam by se dat nedala? Starsim lidem udelate vetsi radost s vetsi obrazovkou. Mamce jsem koupil 117cm, preskladala obyvak a dodnes mi pripomina, ze se nenechala nalakat v elektre na mensi. Pro starsi je vetsi lepsi, treba sledujete sport a je dobre videt na poradi, cas atd ktere se zobrazuje. Uvazoval bych timhle smerem...

wizkid
hodnocení

Na té LG, si mi líbil design podstavce a pak především operační systém webOS 3.0, který prostě lahodí oku.

Ale televizní přijímač vybírám především podle kvality obrazu, následně zvuku a pak podle dalších parametrů dle svých preferencí...většinou divák sleduje především obraz, poslouchá zvukový doprovod...

wizkid
hodnocení

To je mi jasné, ale pokud najdu podobné produkty, tak už hrají roli i takové drobnosti. :)

tvlg

LG nikde více. Pomalé reakce bych přežil. Ovšem satelitní tuner nejdou naladěné stanice mazat. Takže když se naladí na kmitočtu Skylinku 170 stanic, z toho jich 120 musim nastavit na přeskočení. Nové stanice se naladí až dozadu a jako buhar jedu řádek po řádku to jest 85x zmáčknout ovladač než doklušu na konec. Pak zpět to samé, byť to jde i rychleji.

A pak zvuk. LG nemá v nastavení primární a sekundární zvuk třeba češtinu a slovenštinu. Slováci vysílají hodně filmu Dual. To jest Anglicky a Slovensky. Na ovladači není tlačítko na zvuk. Takže pracně do Menu přes několik položek a přepnout z Angličtiny na Slovenštinu. Přepnutí na jinou stanici a vše se opakuje. Přepnutí zpět a znova.

Nejspíš bych musel TV nastavit, že jsem Slovenský region. Asi by bylo Slovenský EPG

Dobry den, souhlas s "tvlg" - pomale prepinani programu, a samotne ladeni skylinku byla proste hruza. Bez pomoci poradny bych to asi ani nenaladil. Delal jsem to v rodine a jen jsem se presvedcil, ze bych tv LG urcite nechtel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]