Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mam otázku na věc u které si nevim rady.Vlastnim hifi kazeták pionner z devadesátých let.přikoupil jsem si ještě hifi cd přehrávač s té samé doby a to vše je připojené k receiveru a abych mohl celou sestavu dát pěkně na sebe včetně dvd přehrávače tak jsem vše přemístíl na polici.Od té doby co jsem sestavu přemístil tak když si pouštim z kazetáku hudbu tak se ozývá vysokofrekvenční kolísavé pískání při reprodukci.Když si pustim své nahrané kazety v systému dolby S tak pískání neni slyšet ale pokud si pustim jiné kazety bud nahrané v jených režim dolby či bez dolby nebo kazety od jíných lídí tak je slyšet to pískání a to pískání reaguje na muj pohyb po bytě.Pokud se postavim přesně před kazeták nepíská to jak odstopim tak to začne.Pokud chci nahrávat tak se pískání nahraje do záznamu.Reproduktory mam staré dobře hrající regálové Tesly nestíněné a sestava je ted téměr u jedné z nich a nedaleko je lednice jde o menší byt.Je možné že to způsobuje nějaké rušení nebo je problém někde v kazetáku.Poradí někdo děkujiii...
Má některý z těch přístrojů na sítové šňůře ochraný kolík, nebo je to klasické asijské zapojení na "vidličku"? Máte přípojené všechny přístroje do stejného okruhu, kde máte připojenou tu uvedenou ledničku? Používáte na propojení komponentů dobře stíněné kabely? Máte možnost nahrávku s rušením umístit někde ke stažení, podíval bych se na to spektrometrem?
Žádný nemá ochraný kolík a vše je připojené do rozpětky která vede do jedinné zásuvky.je to dvojzásuvka na zdi a do druhé z děr je připojená lednice.používam na MD a CD sinčové kabely a dvd optické.Z receiveru vede ještě kabel optický do tv a přes sinč aktivní subwoofer. a anténa.Kazétak jsem ze sestavy vyndal a zapojil jinde poslechl přes sluchátka a nic nepíská jak jsem ho vrátil zpět opět to pískalo.Udělal jsem jednu věc že jsem kazeták dal aš na vrchol sestavy a pískání se hodně snížilo.Dočetl jsem se že by to mohl způsobovat to že kazeták je vybaven elektromagnetickou hlavou a ta v blízkosti zesilovače snímá indukční vlny vysíláne zesíkem.nahrávku nemam možno jak ukázat
Ještě jednu věc chci zmínit neš jsem dal komponenty na sebe a přemístil tak byly zapojené do stejné zásuvky jako ted a přístroje nebyl nad sebou.Tato anomálie se začla projevovat aš když jsem je narovnal na sebe.první je receiver na něm kazeták,Cd přehrávač a konec dvd.ted jsem kazeták z CD přehodil a pískot se jak píšu víše o hodně stáhnul..při potichém poslouchání neni ani znát
Zajímavé. Začal bych tím, že při pískajícím přehrávání dám pauzu (snad to jde, když je to i rekorder) a zjistil, jestli taky píská a tím vyloučil vliv nahrávky. Jinak u HIFI přístrojů je snad mazací hlava při nahrávání napájena střídavým "vysokofrekvenčním" proudem o takové frekvenci, která je neslyšitelná a která by se neměla nahrát na pásek.
no já bych začal tím že dám co nejdále od sebe výstup k repro a ostatní propoje, pak bych zkontroloval je -li vše řádně zeměno na Cinch, někde se to musí indukovat, Následně bych zkusil vyměnit prodlužku za pořádný průřez
Tak chlapi dnes jsem se na to podíval.začal jsem tím že jsem si pustil kazeták přes sluchátka a signál jsem bral hned přímo z něj(má svuj výstup na sluchátka)a začal postupně postupně odpojovat všechny ostatní přístroje.nic se neměnilo.pak jsem porovnal kabely od repro aby byly co nejdál od kazetáku a kazeták jsem umístil aš na vrchol sestavy a by byl co nejdál od receiveru také vše stejné.pak jsem se zaměřil na optické kabely které jsem postupně odpojoval a dával pryč také nic.poslední bod jsem vyčistil hlavy kazetáku,vodící tyčku a podíval se na antení kabel k receíveru který jsem vytáhnul znova zasunul a dal ho tak aby šel hned od receíveru dolu a přívodní sinč receiver-kazeták dal tak aby byl co nejdál od antény a ejhle pískot se utlumil.ted čim jsem tomu pomohl je možné že je sinč od receiveru-kazeták na prd?nebo antení kabel špatně stíněnej(máme společnou anténu a nevim v jakém je stavu) a nebo tim pročištěnim kazetáku?
Pusťte si audiosignál z kazetového přehrávače třeba přes PC, kde uslyšíte ten brum-pískot. Postupně vytahujte ze zásuvky jednotlivé spotřebiče - lednička-zesilovač-CD... Tak jednoduše zjistíte, který přístroj je generátorem toho pískotu. Od toho bych asi začal. Výsledek napište.
Pročištění a odmagnetování hlavy kazetové mechaniky není spatná věc, ta by se měla při častějším přehrávání kazet pro udržení kvality reprodukce hudby provádět skoro každý měsíc. Tak to dříve doporučovali i výrobci. V tom bych ale problém neviděl.
Chtěl jsem se zeptat, zda nemáte v radiové anténě předzesilovač. Více méně jste mi na otázku již odpověděl. Takže kouknout se na rozvody antén, účastnické zásuvky a hlavně na účastnický kabel. Možná by nebylo špatné se poptat po galvanicky odděleném KVALITNÍM úč. kabelu.
Jak je to u nás s anténou netuším.používam signál ze staré zásuvky(bydlím v paneláku) a v jakém je ta zásuvka stavu a co do ní leze nevím.nedávno nám rekonstruovaly střechu bydlím v posledním patře.Pokusím se koupit novej kvalitnější přívodní kabel antény a uvidím.O čištění kazetáku vím že toto výrobci doporučují ale kde v dnešní době seženu demagnetizačnní kazetu?nebo dá se to udělat jinym způsobem?na čištění používam roztok isopropylalkohol který se načištění hlav používal.
Ještě chci zmínit pro co nejlepší představu že pískání(ted už nižší) je slyšet i když kazeta neběží.Zapnu kazeták vložim kazetu zavřu dvířka a zmačknu funkci nahrávání.V tom momentu jak se kazeták uvede do přípravy na nahrávání(kazeta stojí ale už je slyšet ze sluchátek co chci nahrávat)tak už v tom je slyšet pískot i v případě že nemam ještě definován signál nahrávky tudíš se ze sluchátek zatím nehraje ale kazeták je připraven na nahrávání tak to také píská.
no zkusil bych místo antény použít jen kus drátu, může bát, že signál z antény je silný a vznikají různé křížové modulace na polovodičových přechodech
Tahle diskuze je o ničem, důvodů proč může kazeťák pískat může být mnoho, třeba i mechanických, kdy se pásek rozvibruje na přítlačném polštářku magnetofonové hlavy, což asi není tento případ. Každopádně vzorek toho pískání by napověděl mnohem víc a nemusely by se tady hádat nesmysly
Já nejsem moc zkušenej v práci na pc a nevim jak jsem ten signál dát.každopádně tu padlo hodně tipů které nejsou nesmysli.věřím že se to takhle těžko určuje když není konkrétně slyšet oč jde ač se to snažim co nejlépe popsat.
ještě jeden dotaz, nahraje se to pískání nebo je to jen při přehrávání? pokud se to nahraje, z libovolného zdroje nebo jen z jednoho zdroje. Každopádně bych vypmul Dolby, což by mohlo dělat..
I se nahraje a jak píšu víše pokud zapnu kazeták,vložim kazetu zavřu dvířka a zmačknu funci nahrávání tak v ten moment jak se to do nahrávání nastaví respektivě připraví a nemam definován zdoj z kterého budu nahrávat tak už to píská a reaguje ten pískot na muj pohyb po pokoji a v momentě kdy se postavim těsně před kazeták tak pískot ustane.jak se začnu oddalovat pískot začne.a je jedno zda posloucham signál přes sluchátka nebo repro.pokud si přečtete všechny mé příspěvky tak se o tom zminuji.
To samé to dělá i při přehrávání nahrané kazety
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.