Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit spotřebu PC + 2 monitorů

Od: xyz* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jestli existuje nějaký měřák spotřebované el. energie, který bych "zapojil" mezi zásuvku a zástrčku? Potřebuji zjistit, kolik bere za 24-48 hodin zapnuté PC s 2 monitorama.

Počítač a monitory jsou na prodlužce, tak ideální by bylo něco, co zapojím do zásuvky na zdi a do měřáku zastrčím vidlici prodlužováku. Měřák by změřil, kolik činila spotřeba věcí do prodlužováku připojených - tedy výše zmíněného PC + 2 monitorů.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Samozřejmě že existuje Wattmetr do zásuvky...např. zde:

elektromery.heureka.cz/...

Ale typů je pochopitelnbě víc...stačí si vybrat.

hodnocení

0x
wattmetrů je plno, nicméně přibližná spotřeba se dá i odhadnout. U monitorů to bude uvedeno, zbytek se dá v závislosti na konfiguraci taky zjistit. Jsou dokonce webové kalkulačky spotřeby(kvůli volbě správného výkonu pc zdroje)
xyz*

No jo, ale počítač i monitor nemají přece stále stejný odběr ne? Je přeci rozdíl, zda je počítač "v klidu" a jen puštěn anebo se na něm paří náročnější online hra. Nebo se pletu a spotřebu spočítám dle wattáže zroje?

Nepletete se..Podle příkonu zdroje spotřebu nespočítáte (tedy rozhodně ne reálnou).

Nechci dělat reklamu ale čez jednou chvíli inzeroval že na pobočce tyhle přístroje na zjištění opravdové spotřeby svým ovečkám půjčuje.
xyz*

Tak u ČEZu mi nic nepůjčí... akce už asi není na pořadu dne. Ani můj dodavatel - innogy, nic nepůjčuje. No tak zakoupím měřák za těch pár stovek a bude klid. :)

jofa*

Taky jsem to kdysi koupil a mám doma dva. Pouze se podíváte co to "žere" , že je spotřeba taková a taková a tím to skončí v šuplíku.

xyz*

Tak to samo dopadne, ale jde mi o to ukázat dceři, kolik nás stojí její cca 15 hodin puštěný počítač a dva monitory. A jelikož si již vydělává, tak kolik bude přispívat do rodinného rozpočtu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]