Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jestli existuje nějaký měřák spotřebované el. energie, který bych "zapojil" mezi zásuvku a zástrčku? Potřebuji zjistit, kolik bere za 24-48 hodin zapnuté PC s 2 monitorama.
Počítač a monitory jsou na prodlužce, tak ideální by bylo něco, co zapojím do zásuvky na zdi a do měřáku zastrčím vidlici prodlužováku. Měřák by změřil, kolik činila spotřeba věcí do prodlužováku připojených - tedy výše zmíněného PC + 2 monitorů.
No jo, ale počítač i monitor nemají přece stále stejný odběr ne? Je přeci rozdíl, zda je počítač "v klidu" a jen puštěn anebo se na něm paří náročnější online hra. Nebo se pletu a spotřebu spočítám dle wattáže zroje?
Tak u ČEZu mi nic nepůjčí... akce už asi není na pořadu dne. Ani můj dodavatel - innogy, nic nepůjčuje. No tak zakoupím měřák za těch pár stovek a bude klid.
Taky jsem to kdysi koupil a mám doma dva. Pouze se podíváte co to "žere" , že je spotřeba taková a taková a tím to skončí v šuplíku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.