Nejste přihlášen/a.
Jestli se tu najde zkušený odborník, tak prosím o radu, kontaktovala jsem technika Samsungu, Alzy, Expertu i několik ze servisů tv a každý tvrdí něco jiného, pomalu bych si z toho mohla dělat anketu.
Mám následující problém. Vlastním tv Samsung E32EH4003 (návod a schema mi nebyli schopni poskytnout ani v Samsungu), "převelice schopný" prodavač mě ujišťoval, že má audiovýstup, bohužel nemá. Je tam pouze in a dále scart u kterého je napsáno EXT. Potřebovala bych bezdrátová sluchátka, dokonce je mohu dostat i s příplatkem od pojišťovny, ale nikdo mi není schopen odpovědně říci, zda by šly připojit, Někdo říká, že stačí připojit redukci do toho scartu a následně do ní tu nabíjecí základnu na sluchátka, další, že je to blbost. Tv sleduji přes pokojovou anténu.
Budu opravdu vděčna za radu. Děkuji za odpovědi.
doplněno 29.11.16 18:11:
Děkuji vem, sluchátka jsem koupila, jdou připojit scartem i bez redukce. Je mi jen líto, že se najdou tací odborníci ve specializovaných prodejnách a dokonce i ve značkovém servisu Samsung, kteří mi řekli, že to nebude fungovat a když už, tak se zkresleným nebo sníženým zvukem,
0x
Tchyně používá toto - redukce scart na jack 3,5mm electroworld.cz/... a IR vysílač v sadě se sluchátky Philips (neznám zpaměti typ), ale něco podobného, jako tento Thomson sluchatka.heureka.cz/... Někteří doporučují radiový přenos, tchyni se však osvědčil IR přenos, signál není rušen, bydlí v panelovém bytě...je ovšem omezena jen na poslech v přímém dosahu IR vysílače...ale sleduje televizi, tak ji to nevadí...jen pro poslech hudby - radia by mohl být problém...a další výhoda - signál na scartu není regulován ovládáním hlasitosti televize, je tedy možno sledování televize dalšími osobami s dobrým sluchem a nedoslýchavý si hlasitost reguluje na sluchátkách...mohu poskytnout i podrobnější info, třeba na vnitřní poště...
doplněno 28.11.16 10:06:
Z návodu (někdy pomůže osobám s menším poškozením sluchu)
Změna přednastaveného režimu zvuku ■ Zvukový režim MENU→ Zvuk→ Zvukový režim → ENTER
● Standardní: Slouží k výběru normálního režimu zvuku.
● Hudba: Zvýrazní hudbu oproti hlasům.
● Film: Poskytuje nejlepší zvuk pro filmy.
● Jasný hlas: Zvýrazní hlas oproti jiným zvukům.
● Zesílení: Zvýšení intenzity vysokofrekvenčního zvuku umožňující lepší poslech sluchově postiženým osobám.
doplněno 28.11.16 13:46: Na tu redukci jste použila jenom obycejná sluchátka? Nebo bezdrátová?
Nesmírně děkuji za ten manual, že ho mám v pc přečtu si ho, ale ještě mám malý dotaz, tu stejnou redukci jsem zkoušela s půjčenými sluchátky od kámošky, ale nešlo to promiňte, možnáse ptám moc laicky, ale není i ten výstup scart dvojí, myslím tím, zda to nenís scart z kterého nepůjde nic ven, ale je jen pro in jako foto na tv a pod. Díky.
doplněno 28.11.16 12:40: Tak se dívám a opravdu nemá, s takovou televizí se moc často setkat nedá. Potom jedině zkusit dostal to z toho startu, ale pokud to vůbec půjde, signál bude mít hodně nízkou úroveň a bude pravděpodobně potřeba ještě nějaký sluchátkový zesilovač.
0x
doplněno 28.11.16 14:11: Pokud ten svart bude funkční, tento problém nebude, budou zvuky oba...
doplněno 28.11.16 14:12: Z mobilu chybuji...scart..
0x
jen jsem si vzpomněla, dokud byla byla babička naživu a používala bezdrátová sluchátka na tv, tak ale zvuk už pak nešel " do prostoru " takže já jsem televizi sledovala jen jako němý film.
Teď stejnou věcí řeší doma můj otec.
Obojí výstup zvuku - do sluchátek i ven - fungoval, jen dokud jsme s babičkou měly starou tv, stereo, asi 20 kg " bednu " Orava.
0x
Tak to je výborné, že jste zprovoznila TV "bez výstupu zvuku" na bezdrátová sluchátka...jste jednička...a ještě dotaz, o jaká sluchátka se jedná? Typ, výrobce...pro případ potřeby, třeba, když tchyni doslouží stávající...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.