Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu co je nutné k manuálnímu naladění ČT, ČT2, ČT Sport, ČT24 na DVB-T settopboxu?
Tyto stanice fungovaly, ale po připojení nové LED TV a spuštění automatického ladění settopboxu (vestavěné ladění v TV nenajde nic) se nenašly, v settopboxu se automaticky naladí jen Nova, Prima, Cool, Cinema..
Našel jsem ruční ladění v setopboxu a na stránce ceskatelevize.cz/... jsem našel našel u města (Příbram) kanál 29, ERP(W): 1000, ERP(dBW): 30, Polarizace: horizontální, Typ vysílače: převaděč, ČRa
Pak jsem hledal co znamená kanál 29 a na stránce ceskatelevize.cz/... jsem našel u toho kmitočet 538MHz
Na http://dtv.ctu.cz/ vidím mapu a na místě příjmu rozhraní "pevná anténa"/"pevná anténa + 10dB", takže počítám, že může být zapotřebí signál zesílit.
Co ještě dalšího potřebuji zjistit pro manuální naladění těch českých televizí a kde to mohu zjistit? děkuji
pomohlo k televizi dát zesilovač napájený z elektrické sítě. Je to typ BEN-712A (jde to najít vyhledávačem, já našel zde) a je u toho psáno:
- Výstupní napětí: DC 12V/100mA
- Frekvenční rozsah VF signálu: 47 - 862MHz
- Průchozí útlum napájecí výhybky: 1 dB
Spolu s TV tedy zapnu i ten zesilovač signálu a TV programy pěkně hrají. Je to v přízemí až u televize.
Ta televize musí hrát bez STBoxu. Vysílač multiplexu 1 je u Nepomuku na vrchu Praha. Nova Prima je ve městě. Záleží na tom, kde je místo příjmu, druh antény a kam je namířená. Kanál 1 fungoval píšeš. Do kdy, a na starém přijímači se set top boxem? Z toho by mi vycházelo, že je špatně nastavená nová televize. Není tam voleno vyhledávání jen HD programů například, nebo podobně?
settopbox naladí, ale ne ČTčka, a jak jsem již psal ČTčka fungovala před tím než jsem dal znovu auto. ladění. Takže nevídím důvod proř bych je tam nemohl dostat manuálním laděním znovu. Rozdíl je akorát v TV, ale settopbox, anténní kabel a anténa jsou stejné.
Pokud by ztratil kontakt (mezi anténou a TV by to bylo rozpojené), tak bych neviděl nic ne (je tu spíše špatný signál než dobrý), přesto mi hraje Nova, Prima atd.? Nemohlo se to rozpojit nikde jinde než u TV počítám, jelikož by to musela být obrovská náhoda aby se to samo o sobě rozpojilo někde u antény, zrovna v té chvíli co jsem přepojoval anténí kabel od staré k nové TV.
nová LED TV , nastavil jsi zemi? jazyk a podobné údaje? Ladíš digitální kanály? Zkus telku u někoho ze sousedů , pokud vše děláš správně a nejede to, reklamuj...
Pokud máte settobox do televize zapojeny přes scart,odpojte ho a použijte vstup jen přes konektor.Mně to takhle funguje.Take jsem koumal proč nejdou všechny programy a přišel jsem na toto řešení.Telku mam take led ,staří jeden rok a antenu síto na balkoně v panelaku.
no že ta telka má samostatný vstup pro koax od antény
rád bych se zepotal jak je ta telka stará a jestli k ní bzl nějakej návod, a pak ještě jaké je její označení, neb se tu ž
řeší co a jak , ale nví se pro jakou je to bednu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.